Web sitelerinin arama motoru optimizasyonunun sağlanması için gerçekleştirilen SEO kapsamlı bir çalışmalar bütünü olarak tanımlanabilir. Web sitelerinin kullanıcıların yaptıkları sorgular sonucunda arama motorlarında daha fazla görünür olmasının sağlanması amacıyla yapılan teknik ve analitik çalışmaların tümü SEO kapsamındadır. Doğru planlanan ve uygulanan SEO çalışmaları sayesinde web siteleri çok daha fazla organik trafiğe sahip olabilmektedir. SEO çalışmalarını meydana getiren süreçlerin tamamı Google web yöneticisi yönergelerine göre gerçekleştirilmelidir. Simur Digital, SEO alanındaki çalışmalarıyla ön plana çıkan bir SEO ajansı olarak alanında uzman ve deneyimli profesyonellerden oluşan kadrosuyla hizmet vermektedir.

SEO çalışmaları profesyonel şekilde yapıldığı takdirde web sitelerinin arama motoru sıralamalarında daha üstlere taşınması sağlanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen kişilerin faydalanabileceği en faydalı kaynak Atalay Sıdar tarafından kaleme alınan SEO 101 kitabıdır. Atalay Sıdar’ın sektördeki deneyimini, her seviyeden kullanıcının anlayacağı şekilde aktardığı SEO kitabı sayesinde SEO’nun ne olduğunu uygulamalı şekilde öğrenmek mümkündür. Aynı zamanda SEO kitabı, SEO konusunda kendisini geliştirmek ve SEO’yu en ince ayrıntılarına kadar öğrenmek isteyen kişiler için en büyük faydayı sağlayacakları eşsiz bir kaynak olarak kabul edilir.

SEO 101 kitabını Atalay Sıdar yeni nesil bir kitap olarak 2018 yılında yayımlamıştır. Google algoritmalarıyla uyumlu olan SEO kitabı zengin içeriği sayesinde bu alana ilgi duyanlara Google algoritmaları, site kurulumu, domain ve hosting seçimi, site içi ve site dışı çalışmaları hakkında ciddi düzeyde katkı sağlar. SEO kitabının en büyük avantajı ise bu çalışmaların her birini uygulamalı göstermesi ve SEO’nun nasıl yapılması gerektiği konusunda mümkün olan en iyi eğitimi vermesidir.

Sahip olduğu özelliklerden dolayı SEO 101 kitabından, yeni bir projeye başlama aşamasında neler yapılması ve neler yapılmaması gerektiğini çok iyi şekilde öğretir. Böylece SEO kitabı okuyucuları edindikleri bilgilerle projelerine en iyi başlangıcı nasıl yapabileceklerini bilir ve web sitelerinde organik trafiği artırma konusunda önemli bir avantaja sahip olurlar.

SEO Analizi Nasıl Yapılır?

SEO analizi başta e-ticaret siteleri olmak üzere tüm web sitelerinin arama motoru kriterlerine ne kadar uyumlu olduğunu görme imkanı verir. Gerçekleştirilen çalışmaların ardından SEO açısından web sitelerinin eksiklikleri tespit edilerek ihtiyaç duyulan optimizasyonlar yapılır. SEO çalışmalarına yönelik yatırımlar ve çalışmaların getirilerini belirleme ve hesaplama aşamasında SEO analizi son derece kritik bir öneme sahiptir. Arama motorlarından organik trafik alınması ve web sitelerinden geri dönüşüm sağlanması için SEO analizi yapılması artık bir zorunluluktur. Google arama motoru algoritmalarını sürekli yenilediği için yapılan SEO optimizasyonu belirli bir süre sonra etkisini kaybetmekte hatta olumsuz etkiler meydana gelmesine neden olabilmektedir. Bu tür durumlarla karşı karşıya kalınmaması için web sitelerinin her tür gelişmeye uyum sağlaması için düzenli olarak SEO optimizasyonu yapmaya özen gösterilmelidir.

Google Görünürlüğünüzü Araştırmayı İhmal Etmeyin

SEO optimizasyonu yapılmak istenen web sitesinin Google arama motorundaki görünürlüğünü belirlemek SEO analize sürecinde gerçekleştirilmesi gereken ilk adım olmalıdır. Web sitesiyle ilgili olarak arama motorlarında yapılan incelemeler sayesinde arama motoru sonuç sayfasındaki sıralamalarla ilgili bilgi ve yapılmasına ihtiyaç duyulan çalışmalarla ilgili fikir sahibi olmak mümkündür.

Meta Açıklamaları ve URL Analizi SEO’nun Başarısı İçin Çok Önemli

SEO analiz sürecinin önemli adımlarından bir diğeri her bir ürünün açıklamasında meta açıklaması ile web sitesinde URL yapılanmasının olması şeklinde özetlenebilir. Bahsi geçen konularda uyumsuzluk yaşanan web sitelerinde URL optimizasyonu ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması zorunlu br durum olarak kabul edilir. Bu kapsamda meta açıklamalarının SEO açısından uygun olup olmadığını kontrol etmek ve uygun olmaması halinde gerekli çalışmaları yapmak gerekir.

Linkler Düzenli Olarak Kontrol Edilmeli

SEO analizi açısından en önemli unsurlar arasında web sitesine dışarıdan verilen linklerin kontrol edilmesi de yer alır. Backlink çalışmaları yapılarak diğer web sitelerinden alınan linklerin kalitesini ve web sitesinin amaçlarına hizmet edip etmediğini kontrol etmek mümkündür. Aynı zamanda kontrol edilmesi gereken diğer bir konu linklerin doğru web sitesine ve sayfasına yönlendirme yapıp yapmadığının kontrol edilmesidir.

Web Sayfalarındaki Başlıklar ile Alt Başlıkları Görmezden Gelmeyin

SEO analiz çalışmaları kapsamında sayfadaki başlıklar ile alt başlıkların da kontrol edilmesi gerekir. Site içerisinde bulunan başlıklarda H1 etiketi kullanılmalı, diğer başlıklar ise H2, H3… şeklinde sırasıyla devam ettirilmelidir. Böylece sayfa doğru bir şekilde indekslenebilmektedir.

Bozuk Linkleri Gözden Kaçırmayın

Web sitelerinde bozuk linkler varsa kullanıcıların 404 hatasıyla karşılaşması olasıdır. Bu tür durumların engellenebilmesi amacıyla linklerin kontrol edilmesi, bozuk linklerin belirlenmesi ve web sitesinden kaldırılması işlemleri düzenli olarak tekrarlanmalıdır.

Görsel Nitelikli URL ve Alt Etiketlerin Önemini Hafife Almayın

Web sitesinde bulunan görsellerin SEO açısından arama motoruyla uyumluluk gösterip göstermediğini kontrol etmek çok önemlidir. Bu doğrultuda görsellerin URL yapılarıyla alt etiketlerini kontrol etmek ve gerekli durumlarda optimizasyon çalışmalarını yapmak gerekir.