Sosyal medya ile SEO, birbirine bağlı olan ama farklı yöntemler gerektiren iki pazarlama tekniğidir. Bu ikili bir arada yürütüldüğü takdirde harikalar yaratabilecek potansiyele sahiptirler. Bir markanın web site adresine ziyaretçi çekme odaklı çalışmalarda, sosyal medya ile SEO hizmetleri ayrı ayrı kullanılmak yerine tek bir ağızdan hedefe yönelik kullanılmalıdır. SEO teknikleri, web sayfalarını arama motorlarında araştırılan kelimelerin sonucunda, ilk sıralarda yer almasını sağlayan ve hedef kitlenin ulaşabileceği konuma getiren hizmetlerdir.

Hedef kitleye ulaşmak için bu çalışmaların yanında bir de sosyal medya üzerinden web sayfalarının bağlantılarına tıklamaya yönlendiren içerikler yayınlayan markalar, Google tarafından fark edilmektedir. Siteye giriş çıkış trafiğinin artışıyla, arama sonuçlarında düzenlemeler meydana gelmektedir. Sosyal platformlarda siteye yönlendiren bağlantılar, etiketlenmiş postlar ve alınan etkileşimler gibi kullanıcı dönüşleri, sosyal kanıt olarak anılmaktadır. Google bunların dışardan gelen sinyaller olduğunu bildiği için, sayfa sıralaması üzerinde olumlu etkiler sağlamaktadır.

Sosyal Medya İle SEO Bir Kriter Midir?

Bir markanın sosyal medya platformlarında yer alan takipçileri ve etkileşim oranları, arama motorlarındaki sıralamalarını doğrudan etkilemez. Ancak sosyal medya üzerinden web siteye yönlendirmeler yapmak ve başarılı link zincirleri oluşturmak, google aranma hacimlerinin yükselmesinde etkili bir rol oynamaktadır. Google SEO kriterleri arasında sosyal medya ile SEO görülmemektedir. Web sitedeki blog sayfasında yazılan makaleler içerisinde anahtar kelimelere dış linkleme yaparken, sosyal medya platformlarına linkler verilebilmektedir.

Sosyal Medya Aracılığıyla SEO Hedef Kitlesi

Sosyal medya ajansı platformlarının en avantajlı yönlerinden biri, markaların hedef kitleleriyle alakalı bilgiler edinmesini kolaylaştırmasıdır. Hedef kitleye hangi içeriklerle yaklaşılması gerektiğini, nasıl bir dil kullanılacağını, nelerin dikkatini çekeceğini bilmek ve geliştirmek bu sayede mümkündür. Takipçilerim kim? İlgi alanları neler? İhtiyaçları neler? Neleri sevmiyorlar? gibi soruların yanıtları alınabilmektedir. Hedef kitleyi tanımak adına sosyal medya platformlarında çeşitli anketler ve soru-cevap oyunları düzenleyen birçok marka bulunmaktadır. Bu sayede sosyal medya ile SEO çalışmaları için yeni anahtar kelimeler keşfetmek ve farklı içerikler üretmek harika bir yöntemdir.

Sosyal mecralarda enformasyon biriktirdikçe, kullanıcıların neleri okumaktan keyif alacağını ve neleri takip etmek istediğini gözlemleme fırsatına erişilmektedir. Web sitesine kullanıcıları dahil etmek ve kalıcı ziyaretçiler haline getirmek için onları işin içine katmak gerekebilir. Bu da onların fikirlerine önem vererek ve onlarla iletişimi güçlü tutarak sağlanabilir.

SEO, her ne kadar anahtar kelimeler üzerinden yürütülen çalışmalarla ve web site üzerindeki çeşitli iyileştirmelerle yapılan bir hizmet olsada, hedef kitle için kaliteli içerikler oluşturmak mühim bir kriterdir. Dolayısıyla hedef kitlenin bir konu etiketini sosyal medya üzerinde çok fazla kullanıyor olması, arama motoru sonuçlarında da aynı konunun aranma hacimlerinin yüksek olacağını gösterebilmektedir. Bu konuda araştırma yapan hedef kitle, bilgiye doyabileceği bir makale ile karşılaşırsa eğer o markaya karşı marka sadakati hissedebilmektedir.

Sosyal Medya İle İndeks Alma Hızı

Google ve diğer arama motorları üzerinde devamlı dolaşan ve bilgiler toplayan botlar bulunmaktadır. Bu botlar yardımıyla arama motorlarında anahtar kelimeler ve sıralamalar doğru eşleşmelere kavuşur. Web sitede yayınlanan yeni bir içeriğin, sosyal medya hesaplarında duyurulması ve link bırakılması, arama motorlarında dolaşan botlara 'yeni bir sayfa var' sinyalleri göndermektedir. Bu sayede içeriğin arama motorlarında daha hızlı indeks almasına ve sıralamaya girmesine yardımcı olmaktadır.

Profesyonel SEO Hizmeti Neler Sağlar?

Profesyonel SEO hizmeti sağlayan bir ajansla çalışan markaların elde edebileceği birçok avantaj bulunmaktadır. Bunların başında markanın bilinirliği ve google arama motorlarında aranan anahtar kelimelerde öncelikli yer almak gelmektedir. Hedef kitlesinin araştırmaları sonucunda gözle görülen ilk marka olmak ve kolayca ulaşılabilir olmak, markalar için adeta hayal gibidir. Bu markalar rakiplerinden önde yer alarak kendi pazarlarının öncüsü olarak bilinmektedir. Bu sayede hem marka değeri edinirken, hem de satışlarını yükseltmektedir.

Markaların kazançlarına olumlu yansıyan SEO çalışmaları, web sitelerine ziyaretçi çekerek yeni müşterilerde katmaktadır. Hangi sektöre hayat veriyor olursa olsun, o sektöre ait anahtar kelimelerde organik reklamlara sahip olma şansı elde etmektedir. SEO çalışmaları markaların başarı hedeflerine ulaşmasını sağlayan yorucu ancak en kalıcı yöntemdir. Marka için yapılan SEO stratejileri bazı web site düzenlemelerinide beraberinde getirmektedir. Daha kaliteli ve kullanıcı dostu bir web sitesi sunmak, web site tasarımında potansiyel müşterilerin rahatlıkla gezinebileceği bir deneyim sağlamak, başarılı içerikler ve görseller kullanmak, siteyi google SEO yönergelerine uyumlu olarak responsive tasarlamak, kaliteli sitelerden backlink satın almak, sosyal medya ile seo ilişkisini kurmak gibi önemli detaylar kazançları yükseltmek ve pazarın gözdesi olmak için birebirdir.

Creodive Dijital Medya Ajansı Ne Yapar?

Kreatif bakış açısını, markaların sektörel tecrübeleri ile buluşturan Creodive dijital medya ajansı, markaların zirveye olan yolculuklarına eşlik etmektedir. Başarılı ve özgün çalışmalara imza atarak, sektörün önde gelenlerini yeniden yaratmaktadır. Dijital dönüşüm kapsamında olan markalara veya girişimci ruha sahip olan yeni oluşum şirketlerine inovatif fikirleriyle adeta yeni bir hikaye yazmaktadır. Alanında uzman ekibi ile işletmelerin tüm dijital ihtiyaçlarına yanıt verebilecek bilgi ve birikime sahiptir. 'Yeni bir jenerasyon tasarlıyoruz' mottosuyla 2014 yılında hayata geçirilen Creodive, markaların dijital çözüm ortağı olma amacıyla kurulmuştur. Sunduğu dijital çözümler;

  • Web Tasarım
  • Sosyal Medya Yönetimi
  • SEO Danışmanlığı
  • Grafik Tasarım
  • Logo Tasarımı
  • Google Ads Reklamları
  • Sosyal Medya Reklamları

şeklinde sıralanmaktadır.

Creodive Kurucusu Yunus Doğukan Oğlakcı Kimdir?

Yunus Doğukan Oğlakcı 32 yaşındadır, 15 senedir dijitalin içerisinde yer almaktadır ve eğitimini bu alanda Kadir Has Üniversitesi'nde tamamlamıştır. İlk olarak faaliyetlerini freelance olarak yürüten Yunus Doğukan Oğlakcı, 2014 yılında tecrübelerini de yanına alarak Creodive Dijital Medya Ajansının kurulmasına öncülük etmiştir. 'Yeni bir jenerasyon tasarlıyoruz' mottosuyla hayata geçirerek, yeni nesil dijital ajansının temellerini atmıştır. Dijitaldeki tüm ihtiyaçlara dair deneyim sahibi olan Yunus Doğukan Oğlakcı, kendi ajansını kurmadan önce birçok önemli referansa sahip olmuştur. Gelişim Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Irmak Okulları gibi eğitim sektöründeki önemli isimlerin web tasarım ajansı ve grafik çalışmalarında yer aldığı bilinmektedir.

Web Tasarım, Kurumsal kimlik, Sosyal medya ile SEO konularında uzmanlık sahibi olan Yunus Doğukan Oğlakcı, kreatif bakış açısına sahiptir ve marka imajı yaratırken makrolardan görebilmektedir. Kullanıcı deneyimi alanında çeşitli eğitimler alarak değişen kullanıcı davranışları üzerine yoğunlaşmıştır. Bu sayede yenilikçi bakış açısıyla tüm tasarımlarında farkını ortaya koyabilecek gücü edinmiştir.