Ateşin bulunduğu ilk günden bu yana geçen süre içerisinde yangın tehlikesi de her daim ortaya çıkmaya devam etmekte olan bir sorundur. Dolayısıyla günümüzde de insanların bulundukları yerde böylesi bir sorunun ortaya çıkmaması adına gerekli önlemleri eksiksiz olarak alması gerekmektedir. Yangının bu denli tehlikeli olmasındaki en büyük etkenlerden biri, ortaya çıkmasından sonra oldukça kısa bir süre içerisinde bulunduğu alana yayılmasıdır. Doğru anlamda müdahalenin edilmemesi halinde çıkacak olan yangın kısa bir süre içerisinde tahmin edilenden çok daha ciddi zararları beraberinde getirecektir. Böylesi durumlar ile karşı karşıya kalmak istemeyenler ise şimdilerde doğru yangın söndürme sistemini kullanarak aradığı sonuçlara kolaylıkla erişebilecektir.

Köpüklü Yangın Söndürme Sistemleri

Konu yangın söndürme sistemleri olduğu zaman pek çok kişinin aklına öncelikli olarak köpüklü yangın söndürme sistemleri gelmektedir. Bu tarzdaki yangın söndürme işlemi esnasında su ile köpüklü madde ayrı bir şekilde depolanmaktadır. Boşaltma işlemi olmadan önce de boru sistemi içerisinde bu iki madde dikkatlice karışarak kullanıma hazır hale gelecektir. Bu iki maddenin son aşamada birleştirilmesi ise ıslak sprinkler ile arasındaki en büyük farkın meydana gelmesini sağlamaktadır.

Kullanılmakta olan köpüklü yangın söndürme sistemlerinin içerisinde yer alan boru hattının sonundaki bölgede ise nozul bulunmaktadır. Su ile köpürecek olan maddenin işlem anında karışması esnasında genişleme ortaya çıkmakta ve bu sayede özellikle de geniş alanların doldurulması için tam anlamıyla istenilen sonuçların ortaya çıkması sağlanmaktadır.

Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri

Bilişim Teknolojisi sistemleri başta olmak üzere bilgisayarların yer almakta olduğu odalar, sanat galerileri, internet servis sağlayıcı merkezler, görüntüleme sistemleri, ameliyathaneler, kontrol odaları, arşiv odaları, acil durumlarda kullanılmak adına hazır olan güç jeneratörleri, kablolar ve alçak gerilim bölmeleri, kontrol odaları, radyo ve televizyon alanında çalışmalar yapılan alanlar gibi birçok farklı alanda meydana gelebilecek olan yangının söndürülmesi adına gazlı yangın söndürme sistemleri tercih edilmektedir.

Bu tarz alanlarda meydana gelecek yangında kullanılacak gazlı yangın söndürme sistemleri ekipmanlara herhangi bir zarar vermeden yanıcı madde ile oksijenin arasında var olan bağı doğru gazları kullanarak kesmeyi başaracaktır. Genel olarak gazlı yangın söndürme sistemlerinde yangın söndürme gazı ve basınçlı gaz özel bir şekilde kullanıma hazır hale gelmektedir.

Hazırlanmış olan bu karışım ise yangından korunmak istenilen bölgeye manuel veya yangın detektörüne bağlı bir şekilde depolanabilmektedir. Gazlı yangın söndürme sistemleri arasından seçim yaparken söndürme gazının özelliklerini incelemek ise son derece önemlidir. Böylelikle herhangi bir sorun meydana gelmeden gerekli işlemlerin yapılması sağlanmış olacaktır. FM 200 yangın söndürme sistemi ve Novec 1230 yangın söndürme sistemi ise konu gazlı yangın söndürme sistemleri olduğu zaman sahip oldukları özellikler ile ön plana çıkan sistemler olarak bilinmektedir.

Yangın sorunu her zaman ortaya çıkma ihtimali olan büyük ve önemli bir durumdur. Dolayısıyla böylesi bir sorunun kendini göstermesine engel olmanın yanı sıra meydana gelebilecek yangına karşı da doğru şekilde korumanın yapılması da gerekmektedir. Deka Mühendislik Yangın Söndürme Sistemleri de bu aşamada istenilenlerin en iyi şekilde ortaya çıkartılması adına çalışmalarını gerçekleştirmeye devam etmektedir. Web sitesi üzerinden yapmış olacağınız incelemeler esnasında da görebileceğiniz üzere yangın söndürme sistemleri konusunda istemiş olduğunuz her cevabı profesyonel şekilde alabileceksiniz. Daha sonrasında ise almış olacağınız cevaplar ile beraber de bulunduğunuz alanın olası yangın tehlikesine karşı mümkün olan en iyi şekilde korunmasını sağlamak adına doğru yöntemi seçmeyi de başaracaksınız.