10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle açıklama yapan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nden tutuklu gazeteciler için özgürlük istedi.
Çakırözer mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ... Ancak biz artık Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayamıyoruz. Çünkü, 2016 yılı ülkemizde basın özgürlüğü ve medyanın en karanlık yılı olarak tarihe geçti.

Çünkü, basın ve ifade özgürlüğü tutsak, gazeteciler tutsak, yurttaşların haber alma özgürlüğü için mücadele veren basın emekçilerimiz ceza evlerinde. 147 tutuklu gazeteci ile en fazla gazeteci hapseden ülkeler arasında ilk sıralara ulaştık. Uluslararası basın özgürlüğü sıralamasında dünyada 151’inci sıraya geriledik.

Çünkü, binlerce gazeteci işsiz, işsiz gazetecilerin sayısı çalışan gazetecilerin sayısının çok üzerinde... İşte böyle bir ortamda bugün, Çalışan Gazeteciler Günü’nden, basın özgürlüğünden söz edemiyoruz.

Ancak tüm bu koşullar altında, her türlü zorluğa karşın haber alma hakkımız için özveriyle çalışan başta Eskişehirli basın emekçilerimiz olmak üzere, tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum.

Basın özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğü demokrasilerin olmazsa olmaz koşuludur. Baskılara, yasaklamalara, tutuklamalar ve cezalara hayır diyor, ceza evlerindeki tutuklu gazetecilerin bir an bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyorum.”