Erken seçim kararı alınır alınmaz partileri bir telaş sardı. Süreç çok kısa ve yapılması gereken çok iş vardı. Neyse ki birkaç parti bu süreyi hızla kat ederek aday adaylarını sahaya çıkardı. Şimdi gözler 21 Mayısa çevrildi.

Temayül yoklamaları yapıldı. İsimler de yavaş yavaş seçmen tarafından özümsenmeye başlandı. Her aday adayı kendi düşüncesinde şahsını ilk 7 de görürken genel merkezlerin düşüncesi farklı, vatandaşın düşüncesi daha bir farklı.

Süreci yakından takip eden eskisehirhaber26.com ekibi olarak aday adaylarının her zaman yanlarında olmaya çalıştık. Bu arada pek çoğuyla dostluğumuz pekişirken bir kısmını da tanıma fırsatımız oldu. Tabii bu arada bir takım dedikodulara da bizzat şahit olduğumuz durumlar oluştu. Ne dersiniz? Biraz dedikodu yapalım mı?

Ak Parti Cephesi ...

Şüphesiz yarışa en hızlı giren iktidar partisi Ak parti oldu. Peş peşe patlayan aday açıklamaları oldukça sükseli geçti.

Adaylardan biri atağa ilk kalkan isim oldu. Süreci doğru şekillendirdi ve başvurusundaki mürekkep kurumadan soluğu ilçelerde aldı. Tabi onu diğer adaylar takip etti. Ancak takip edilemeyecek kadar hızlı, farklı ve agresif davranarak kısa sürede hem kendini tanıttı, hemde farklılığını ortaya koydu. Hele o temayül günü yok mu? Adayımız  geceden hazırlık yaparak çay, kahve ve dinlenme alanları oluşturdu ve sabah gelen partililere ikramlarda bulunarak teşkilatın düşünmediği bir boşluğu doldurdu. Yine herkesin gönlünü fethetti. Keşke o bardakları ve içme sularına reklamını koymasaydı ama olsundu. Adaylar da sandalyeye otururken altında su mu var? Sandalye mi var? Bi baksın ama değil mi?

Bir başka aday ise (yine hızlı başlayanlardan) ilçelerdeki gezisini tamamlayıp merkezde bile türlü derneklere, kuruluşlara uzanmayı başardı. Oldukça yoğun bir programa tabi oldu ve ceketini bile değiştirme fırsatını bulamayıp aynı ceketi günlerce sırtından çıkaramadı. Gece gündüz her yere ayak basayım derken Cumhurbaşkanının manifestosunu bile izleyemeyen ve çalışmadığı bu noktadan sınavda soruyla karşılaşan bu adayımız bakalım önümüzdeki günlerde hangi sorulara maruz kalacak. Bunu da hep beraber göreceğiz.

Bir başka adaya geçelim. Bu adayımız başvurusunun ardından sessiz kalmayı yeğleyen bir aday. Teşkilat altyapısına sahip oluşu göz dolduruyor. Temayül de ağır abi edalarıyla salona gelişi gözümün önünde. Kadir İnanır'ın bıçkın delikanlı edasıyla aday arkadaşlarının ellerini sıkmış ve onlara başarılar dilemişti medya ordusunun süzgecinin önünde. Ancak Ankara'daki mülakatta bu adayımızın önemli bir sınava girecek ortaokul öğrencisi gibi heyecanlı olması bir anda bendeki o tabuyu yıktı. Kadir İnanır gitmiş, bıyıkları daha yeni terlemeye başlayan ortaokul öğrencisi gelmişti bir anda. Kim İnanırdı artık? Kadir mi? ...

Biraz da hanımlara bir göz atalım. 

Devamı yarın gelecek...!