31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Alpu Belediye Başkanı seçilen CHP'li Gürbüz Güller, Ak Partili yönetimden kalan borcu belediyenin sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaştı.

Güller; "31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçiminden sonra teslim aldığımız Alpu belediyesinin bir önceki belediye başkanı tarafından nasıl yönetildiğini, gereksiz ve keyfi harcamalar yüzünden belediyemizin nasıl bir borç batağına sürüklendiğini maalesef üzülerek müşahede etmiş bulunmaktayız." dedi.

CHP ALPU BELEDİYE BAŞKANI GÜRBÜZ GÜLLER'İN AÇIKLAMASI;

"Yapılan keyfi borçlanma yüzünden hem değerli Alpu halkının hem belediyemizin hem de belediye personelimizin nasıl mağdur edildiği aşikârdır. Belediyemiz, personeline maaş ve kullanmış olduğu elektriğin borcunu dahi ödeyemez hale gelmiştir. Hizmet araçlarının (Kamyon, Kepçe, Otobüs, otomobil vb.) gerekli bakımları, muayeneleri ile sigortaları yapılmamıştır.Bunlar sadece belli başlı olanlardır. Belediye personeli ve hizmet araçlarının durumu bu vaziyetteyken dönemin Belediye Başkanı keyfi olarak kullandığı belediyemiz kayıtlarında makam otosu olarak kiralandığı dahi gözükmeyen lüks araçlara (AUDI) binerek, Belediyenin kaldıramayacağı kadar gereksiz yere personel alımının yapılarak, yılda 2 ay çalışacak olan ve 10 yıl çalışsa dahi kendi parasını ödemeyecek olan Pancar Sökme Makinesi alınarak, ilçe içerisine gereksiz yere ışıklandırma yaparak bunun gibi onlarcasının yapılarak, belediyemizin hem bugününü hem de geleceğinde de kaldıramayacağı kadar borç yükü ve sorumluluk altına soktuğu ve halkın parasının nasıl çarçur edildiği de ortadadır.

Sosyal medyadan bilinçsizce yapılan saldırıların nedeni; acı gerçeklerin ortaya çıkması ve rantın kesilmesidir. 31 Mart 2019’dan önce şeffaf belediyecilik adına sizlere söz verdiğimiz gibi; Alpu Belediyesi borç ve alacak durumunu gösterir çizelge aşağıda belirtilmiştir. Bu bildirimimizin amacı kesinlikle bir enkaz edebiyatı değildir. Sadece halkımızın rakamlarla belediyemizde ki gerçekleri görmesidir. Şundan emin olabilirsiniz ki sizin hakkınızı sonuna kadar savunacağız."

İŞTE RAFET DEMİRTAŞ'IN BIRAKTIĞI BORÇ

Gürbüz Güller; "Seçim vaatleri esnasında eski belediye başkanının 22.000.000 (22 Milyon) alacağımız, 4.7000.000 (4.7 Milyon) borcumuz var demesi tamamen hayal ürünüdür. Hesap uzmanları denetiminde yapılan inceleme sonucunda gerçek alacağın 4.300.000 (4.3 Milyon) borcun ise 49.300.000 (49.3 Milyon) olduğu tespit edilmiştir. Elimizdeki veriler en son güncel verilerdir." dedi.