Ak Parti'nin Odunpazarı Adayı Altan Kaya, Olurmu?

Genel seçim dönemini hatırlarsınız. Kısa bir sürede milletvekili aday adaylığı ve ardından açıklanan listelerle birlikte adaylık süreci başlamış ve 24 Haziran tarihinde gerçekleştirilen seçimle birlikte vekillerimiz mazbata almaya hak kazanmıştı.

O dönemde Ak Parti'den 40 kadar aday adayı bir anda temayül yoklamasına ve peşi sıra mülakata çağrılmıştı. Büyük bir kaos ortamı söz konusuydu ve aday adayları dahil olmak üzere kimse ne yapacağını bilmiyordu.

İşte tam bu noktada ortaya çıkan bir aday adayı gidişatı yönlendirmeyi başarmış ve diğerlerine örnek olabilecek davranışlarla eylemlerle bir anda Eskişehir'in gündemine oturmuştu. Daha başvurusunu yaptığı andan itibaren soluğu ilçelerde alan bu aday artık unutulan, hafızalardan silinmiş bir çok yürekli partilinin ve yöneticinin elini sıkmış, helallik istemişti. Ak Partinin gerçek bir neferi gibi davranmış, partinin varlığını onlara hissettirmişti. Bu hareketi hemen diğer aday adaylarını harekete geçirmiş ve yolu açmıştı.

Gittiği her yerde sevgi gösterileri ile karşılaşan bu aday adayı, örnek davranışlarıyla da bir anda tüm ilde en çok tanınan isimleri bile sollamayı başarmıştı. Çok uzatmayayım temayülde bile o dönemin beceriksiz yönetiminin aklına gelmeyen yerde geceden hazırlanarak tüm partililere çay, su vs. ikram ederek bir kez daha farkını ortaya koymuştu.

İş adamı Altan Kaya'dan bahsediyorum. Kaya, tam bir Ak Partili. Reis'in istediği tarzı fazlasıyla üzerinde taşıyan bir nefer. Genel seçimlerde listede aday olarak yer almaması bana göre onun yerel yönetimlerde daha iyi bir noktaya konumlandırmak düşüncesidir. Nitekim Altan Kaya, Odunpazarı bölgesinde oldukça tanınan bir isim. Bölgeyi de cadde cadde, sokak sokak tanıyan bir kimlik. Yırtıcı ve ısrarcı yapısı, CHP nin kalesi olarak görülen her noktada yaptığı sempatik girişimleri, onun ne kadar gözü kara biri olduğunu genel seçim döneminde bizlere gösterdi.

Yaklaşık 20 yıldır Ak Parti'nin Eskişehir'de yerel yönetimlerde CHP'ye karşı  üstün gelememesi işte bu zihniyette olan adayların gösterilmemesinden kaynaklanmıştır. Kimse inkar etmesin ki Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehirliler üzerinde büyük bir etkisi bulunmakta. Ak Partinin ise güçlü adayları ortaya koymadıkça bu CHP bloğunu kırabilmesi mümkün değil. Partinin mevcut ilçe başkanlarının yerel seçimlerde adaylığı gündemde. Ancak bu yönetimin genel merkez tarafından pek te hoş karşılanmadığını il başkanı ve il yönetimini değiştirmesiyle herkes görmüş oldu.

Sonuç olarak genel merkezinde, partililerin de beklentisi, parti ilkelerini tam olarak halka anlatabilecek, çevresi geniş, karşı tarafa da rahatlıkla şarj ederek oy kırabilecek kişiler yönünde.

Bugüne kadar binlerce kişiye ekmek vermiş, çalışanları tarafından da takdir gören, çevresi geniş, parti ilkelerini tam anlamıyla özümsemiş bir aday olarak neden Odunpazarında bu güçlü isim Altan Kaya, olmasın?

Eskişehir'de hatırı sayılır derecede Emirdağlının yaşadığı herkesçe malum. Bu topluluğa dokunan seçimlerde her zaman avantaj sağlar. Nitekim Odunpazarı bölgesinde çok fazla Emirdağlı yaşıyor. Altan Kaya, da bu isimlerden birisi. Hemşehrileri tarafından da çok sevilen bir isim. Her nedense Ak Parti seçimlerde hiç bu avantajı değerlendiremedi şimdiye kadar.

Belki bizler bilmiyoruz ama Ak Parti Genel Merkezinin sır gibi sakladığı Odunpazarı adayı Altan Kaya'dır.

Eğer bu öngörü doğruysa Ak Partinin Eskişehir'de yaptığı en akıllıca hamlelerden biri Altan Kaya, olacaktır. ve partiye Odunpazarını alarak ivme kazandıracak, sadece partiye değil herkese hizmet edebilecek yegane isim olacaktır.