İlçe ziyaretleri sırasında Eskişehir’in Mihalgazi İlçesi Alpagut Mahallesi Karatepe Mevkii’nde ağaçların kesildiği ihbarını alan Süllü beraberindeki ekip ile Karatepe’de kesilen ağaçlara ve kimsenin bilmediği maden çalışması ile ilgili sorulara cevap aradı.

 “Ekonomik krize bağlı olarak iktidar yaşadığı çıkmaza madenler üzerinden çözüm bulmaya çalışıyor. Türkiye’nin dört bir yanında sayısız maden ruhsatı veriliyor. Ülkemizin değerleri olan yer altı kaynakları elbette milli ekonomi için değerlendirilmeli. Fakat maden arama ve işletme süreci kontrolsüz ve doğaya zarar veren bir talan mantığı çerçevesinde gerçekleşmemeli” diyen Dr. Jale Nur Süllü “Alpu Kömürlü Termik Santrali, Murat Dağı, Alpu Esence Altın Madeni, Beylikova – Mihalıççık – Sivrihisar arasında olan demir – nikel madeni derken gözlerden uzak gerçekleşen bir çalışma Alpagut Karatepe’de yapılıyor” dedi.

Süllü çalışmalar ile ilgili şu bilgileri verdi “Çam ağaçlarının kesilmesi ile açılan yolda yapılan sondajları ve numaralarla işaretlenmiş noktaların ne amaçla yapıldığı konusunda şirket yetkililerinden “Metalik Maden” aradıklarının yanıtını almak dışında içeriği konusunda bilgi alamadık. Aramaları yapan şirket Türkiye’de altın madeni sektöründe olan Kanadalı bir şirketin iş ortağı. Eğer bölgede bir maden çalışması yapılacaksa İç Anadolu’nun Çukurovası Alpagut, Mihalgazi, Sarıcakaya vadisinde tarım alanları ve seralar büyük tehdit altında kalacak. Tarım alanlarını sulayan Sakarya havzası ve termal yer altı sularının geleceği tehlikede olabilir. Bu sebeple gerçekleşen aramaların amacı bir an önce açıklanmalı, Kazdağları’nda olduğu gibi canımız yanmadan yetkili kurumlar gerekli önlemleri almalı.”