Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve CHP İl Başkanı Abdülkadar Adar ile birlikte Eskişehir Eczacı Odası’nı ziyaret etti.

Çok sayıda eczacının bulunduğu ziyarette Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez, oda faaliyetleri hakkında konuklarına bilgiler verdi.

Buluşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Oda Başkanı Yücel Yenilmez ve tüm üyelere misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür ederek, "Eczacılar olarak sağlık alanındaki sorunları bizden çok daha iyi biliyorsunuz. Türkiye’de devletin sağlık giderlerini vatandaşın üzerine yıktığını üzülerek görüyoruz. Yakın zamanda haberlerde gördüğümüz kadarıyla da ilaçlara %25'in üzerinde bir zam geldi. Ekonomik olarak zaten zor günlerden geçen vatandaşlarımız bundan da etkilenecektir" dedi.

ESKİŞEHİR’İ MARKA HALİNE GETİRDİK

Sonrasında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da bir diş hekimi olarak eczacılar ile uzun yıllara dayanan dostlukları olduğunu belirttiği konuşmasında, “Bir hekim olarak çoğunuz ile uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz, tanışıklığımız var. Sizleri böyle bir arada görmek ve bu güzel ortama dahil olmak beni çok memnun etti. Kentimizde son yıllarda büyük bir gelişim yaşandı, Eskişehir’i marka haline getirdik. Öte yandan siz eczacılar sağlık sistemindeki aksaklıkları yakından biliyorsunuz. Ülkemizin son döneminde hekimler, eczacılar ve diş hekimleri olmak üzere sağlık sektörünün tüm paydaşları büyük zararlar gördü. Sağlık sistemindeki yanlışlıklar ise ağır bir şekilde vatandaşımıza fatura ediliyor.  Hepimiz görüyoruz, duyuyoruz, olumsuzluklar yaşanıyor. Bu olumsuzlukların en kısa sürede giderilmesini ve sağlık sistemi ile birlikte hem çalışanların hem eczacıların hem de vatandaşlarımızın güzel ve kaliteli sağlık hizmetine ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.

ESKİŞEHİR İLE GURUR DUYUYORUZ

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de konuşmasında, “Sanayi kentleri ne yazık ki ekonomik krizlerden en fazla etkilenen şehirler arsında yer alıyor. Her şey vatandaşın cebinden çıkıyor. Biz yine de daha özgüvenli, daha huzurlu yaşıyoruz Eskişehir sokaklarında. Eskişehir 1999’dan sonra farklı bir ivme yakaladı, birçok sorununu çözerek örnek bir şehir halini aldı. Bizim başkanlarımız bu şehre ihanet etmediler, yaptıklarını vatandaşla görüşmeyi tercih ettiler. İnsan odaklı bir belediyecilikle, belediyecilik örnekleriyle şehri tamamen dönüştürdüler. Ama sadece şehrin binalardan ibaret olmadığını biliyoruz. Bu şehirde yaşayan insanların haletiruhiyesini değiştirdiler. Şimdi burada okuyan öğrenciler Eskişehir’den ayrılmak istemiyorlar. Biz, Eskişehir ile gurur duyuyoruz. Başka şehirdekiler, ‘Ne kadar şanslısınız’ diyorlar. Bizim şehrimizde insanlar güvenle, huzurla yürüyor” dedi.

Etkinlik, konuk heyet ile eczacıların karşılıklı görüş alışverişinde bulunması ile sona erdi.