Referandum çalışmaları kapsamında mahalle kahvehanelerini gezip vatandaşlara mikrofon uzatan CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Sütlüce Mahallesi'nde halkın sorularını yanıtladı.

MECLİS GÜÇLENECEK YALANI

Milletvekili Cemal Okan Yüksel Sütlüce Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yüksel, mahalle sakinlerinin "Yeni sistemde TBMM ne olacak?" sorusu üzerine şöyle konuştu: "Meclis'in elindeki tüm yetkiler Cumhurbaşkanı sıfatını elinde bulunduran bir kişiye aktarılıyor. Fakat AKP – Bahçeli kanadı; halkımızı uyutmak için, 600 milletvekili seçeceksiniz deyip, meclisin etkinliği daha da artacak diye masallar anlatıyor. Açık açık söylüyorum. Sizler meclise; baba parası ile geçinen evlat gibi yiyip için yatacak, hiçbir derdinize deva olamayacak, sizin kesenizden her ay binlerce lira maaş alacak 600 kişi seçeceksiniz."

DERDİNİZ VAR DERMAN YOK

Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel şöyle devam etti: "Meclis'e 600 kişi seçecekseniz de birisi çıkıp derdinize derman mı olacak? Cumhurbaşkanı tek başına kanun çıkaracak. Çünkü süresiz kararname çıkarma yetkisi var. Siz de 600 kişi seçtiniz, sizin vergilerinizden maaş alıyorlar. Bunlar ne yapacak? Hiçbir şey. Örneğin Cumhurbaşkanı bir kararname çıkararak; 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz seyahat etme hakkını elinden aldı. 600 tane milletvekili seçtiniz değil mi? Bir tanesi çıkıp karara itiraz etmeyi geç, yahu neden diye soramayacak. Getirmek istedikleri sistemde milletvekilinin soru sorma yetkisi bile yok. Sessiz-sedasız, etkisiz ama halkın cebinden tıkır tıkır maaş alacak 600 kişi için sandık kurulacak."