İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşaner tarafından yapılan çağrı kapsamında, parlamenter sistemin tekrardan gündeme gelmesi adına amsa kurulması talebinde bulunmuştu. Bu bağlamda özellikle muhalif olan partilerin bir araya gelerek ortak bir masa kurması gerektiği çağrısında bulunan Akşener’e MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den cevap gecikmedi. Bahçeli’nin verdiği cevap ise gündeme bomba olarak düştü. Akşener’e yönelik “Masa kurma. Dön evine, bitsin bu çile” siteminde bulunan Bahçeli, Akşener’e aylardan sonra bir kez daha evine dön çağrısı yapmış oldu.

Bilineceği üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’li İl Başkanları ile bir toplantı düzenledi ve toplantıda gündeme ilişkin konularda da açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalar kapsamında Bahçeli’nin siyasetin at gibi yarıştığı çıkarlar müessesi olması benzetmesi son derece dikkat çekerken, Akşener için söyledikleri ise gündem haline dönüştü.

İl Başkanları Toplantısından Satır Başları

Partili il başkanları ile Ankara’da geniş kapsamlı bir toplantı yapan Devlet Bahçeli gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. MHP’nin Türkiye partisi olduğunun altını sık sık çizen Bahçeli, siyasi çıkarların memleket meselelerinin önüne geçmemesi konusunda tavsiyelerde bulundu. Türkiye’nin en önemli sorunu olarak içeride yaşanan boşlukların ve ihanetler olduğu üzerinde duran Bahçeli, Covid-19 aşısı konusunda da değerlendirmelerde bulunarak “2021 yılı inanıyorum ki insanlığın huzur penceresini ardına kadar açtığı döneme vesile olacaktır” diyerek yeni yıl dilekleri ve temennilerini de ilk başkanlarına iletti. Aynı zamanda ülke içinde unutulan dayanışma duygusunun da Korona günlerinde tekrardan canlandığını belirten bahçelinin bu yorumu, siyasi kulislerde birliktelik ve birlik konusunda önemli detay olarak yorumlandı.

Bahçeli yaptığı konuşma kapsamında iktidarın sağlık sorunları çözümü konusunda attığı önemli adımların da üzerinde durarak, özellikle şehir hastanelerinin pandemi sürecinde ne denli işlevsel olarak kullandığının altını çizdi. 2020 yılının genel seyri hakkında da detaylı açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli, yeni yıl temennilerini de ilk başkanları toplantısı kapsamında tüm dünyaya iletti. Bunula birlikte pandemi sürecinde Türkiye’nin başarılı politikalar gerçekleştirdiğinin de altını çizen Bahçeli, verdiği politik mesajlarla da gündeme damga vurdu.