Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "2019 yılı neden çok önemli? Çünkü 2019’da, bölgemizde kurulmak istenen tezgahlara Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra şöyle ya da böyle biçimlendirdikleri ama gemleyemedikleri, boyunduruk altına alamadıkları Türkiye'yi kendilerince hizaya sokmak için pek çok tertibin içindeler. Buna 16 Nisan referandumunda gereken cevabı verdik. Şimdi bu cevabımızın ne anlama geldiğini onlara 2019 seçimlerinde de tüm Türkiye’de ve Eskişehir’de hep birlikte göstereceğiz inşallah." dedi.

Bakan Avcı, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ramazan ayında da AK Parti Eskişehir teşkilatının, nasıl dimdik ayakta, heyecan içinde, bir vazife şuuru içinde olduğunu, adeta bir ibadet aşkıyla halka nasıl hizmet edilir, halka hizmet etmek için yollar nasıl döşenir, zemin nasıl hazırlanırın en güzel örneklerini geceli gündüzlü çalışmalarla verdiğini söyledi.

Eskişehir teşkilatının il ve ilçe başkanları ile belediye başkanlarının tam bir uyum ve ahenk içinde milletvekilleriyle 2019 hedefine kilitlenmiş olarak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Avcı, şöyle devam etti:

“2019 yılı neden çok önemli? Çünkü 2019’da, bölgemizde kurulmak istenen tezgahlara Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra şöyle ya da böyle biçimlendirdikleri ama gemleyemedikleri, boyunduruk altına alamadıkları Türkiye'yi kendilerince hizaya sokmak için pek çok tertibin içindeler. Buna 16 Nisan referandumunda gereken cevabı verdik. Şimdi bu cevabımızın ne anlama geldiğini onlara 2019 seçimlerinde de tüm Türkiye’de ve Eskişehir’de hep birlikte göstereceğiz inşallah. Eskişehir’den yükselen bu ses inşallah 2019’un nasıl bereketli bir yıl olacağının da işareti olmuştur."

İftar programına AK Parti Eskişehir milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay, İl Başkanı Dündar Ünlü, belediye başkanları, ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.