Başkan Mert Eke'nin Sözleri Şöyle; Öncelikle şunu hepimiz hatırlamalıyız ki kişiler ve kurumlar geçicidir. Asıl olan sistemin kendisidir. Sunulan Başkanlık Sistemini de şu anki mevcut siyasilerden bağımsız düşünerek akli bir şekilde ele alalım. Çünkü bu gün başta olanlar yarın olmayacak ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet yaşayacaktır.dedi

 Önerilen sistemde yetmiş sekiz milyon vatandaşın ve gelecek nesillerin kaderi tek bir kişinin keyfine bırakılıyor. Siyaset biliminin ve Demokrasinin temeli olan güçler ayrılığı ilkesi hiçe sayılarak, kesin hatlarla birbirinden ayrılması gereken yasama, yürütme ve yargı bir şahsın emrine veriliyor. Bu şahıs isterse meclisi feshedebilir , üniter devlet yapısını bozabilir,  iç ve dış politikaları kendi başına belirleyebilir ve kararnamelerle istediği daha nice kararları keyfince alabilir. Tüm bu yetkilere rağmen hiç bir denetleme mekanizması olmamakla beraber, tüm yargı unsurlarını da kendisi atadığı için yargı yoluda kapalıdır. Ayrıca tüm hakim ve savcıları kendi partisinden seçeceği için vatandaşların güvenle başvurabileceği tarafsız bir adalet sistemi de asla olmayacaktır.

 Her kim olursa olsun bu kadar yetki bir kişinin keyfine bırakılamaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin aziz vatandaşları kendilerinin ve çocuklarının geleceğini tek bir kişinin hükmüne bırakmayacaktır. ifadelerini Kullandı.