CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türk Tabipler Birliği Eskişehir şubesini ziyaret ederek, Tabip Odası Başkanı Hamit Güçlüer ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Hekimliğin en kutsal mesleklerden biri olduğunu vurgulayan Çakırözer, “İnsanların kendilerine güvenerek hayatlarını emanet ettiği kişilerdir hekimler. Halkın sağlığı için çalışırlar. Hekimlerin çalışma şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda hep birlikte mücadele vereceğiz” dedi.

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Hamit Güçlüer ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Çakırözer, hem hekimlerin sıkıntı ve taleplerini dinledi hem de hükümetin meslek odalarına yönelik operasyonları karşısında hep birlikte mücadele edeceklerini belirtti.

HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

Çakırözer, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyelerine, sırf barışçıl düşüncelerini açıkladıkları için yapılan operasyon ve gözaltılara tepki göstererek, yapılanların ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti.  Çakırözer,  “AKP hükümetinin Türk Tabipler Birliği, Türkiye Barolar Birliği ve TMMOB gibi Türkiye’nin en önemli ve saygın meslek örgütlerini sindirmeye, susturmaya çalışıyor. Eleştirel, muhalif ses istemiyorlar. Türkiye’yi tek sesli, otoriter bir ülke yapmak isteyen bu anlayışa karşı hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

ÇALIŞMA KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİ

Tapiblerin talep ve sıkıntılarını da dinleyen Çakırözer, “Hekimlik topluma adanmış en kutsal mesleklerden biridir. İnsanların kendilerine güvenerek hayatlarını emanet ettiği kişiler olan hekimlerin sorunlarının her geçen ün çığ gibi büyüdüğünü biliyoruz. Çalışma koşullarından, özlük haklarının iyileştirilmesine hekimler pek çok sorunla karşı karşıyalar.  Halk sağlığı için çalışan hekimlerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar mücadele vereceğiz. Hekimlerimizin talep ve sıkıntılarının sonuna kadar takipcisiyiz” diye konuştu.