Son olarak Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan Yunuskent Sitesi’ni ziyaret eden Başkan Kurt, Yunuskent’te ikamet eden vatandaşlalar buluştu. Yunuskent Sitesi Sakinlerinin istek ve şikayetlerini dinleyen Başkan Kurt, notlar aldı. Kendisine yöneltilen sorulara da cevap veren Kazım Kurt, yaptığı konuşmada “Odunpazarı’na 100 kreş açacağız sözünü” tekrarladı.  

Başkan Kazım Kurt, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, ekonomik krizden 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere ve Odunpazarı’nda gelecek dönemde yapacakları projelere kadar birçok konuya değindi. 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerin yerel seçimler olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, bu seçimlerin iktidarı, Cumhurbaşkanı’nı ya da milletvekillerini değiştirmeyeceğini söyledi. Bu çimle belediyelerin değişeceğini ya da devam etmesine karar verileceğini anlatan Başkan Kurt, “Eğer, Eskişehir’deki belediyecilik hizmetlerinden memnunsanız bizim belediyeler de devam etmemiz lazım. Bizim değişmemiz neyi değiştirecek, onun iyi düşünülmesi gerekiyor. Kütahya’da, Afyon’da ne oldu ise Eskişehir’de de o olacak. Bugün, Türkiye’de başka illere gittiğiniz zaman Eskişehir’den geliyorum dediğiniz zaman insanların size bakışı değişiyorsa bu belediyeler sayesinde oluyor. Belediyelerimiz iyi çalıştığı için gece 11’de sokakta rahat rahat gezebiliyorsunuz. Belediyelerimiz iyi çalıştığı için birbirimizi seviyoruz, birbirimize güveniyoruz. Sorunsuz, kavgasız yaşıyoruz, çünkü Eskişehir’de dostluk, barış iklimi var, bu da belediyeler sayesinde” dedi.

“BİRLİKTE BÜYÜYORUZ, BİRLİKTE YÖNETİYORUZ VE GELİŞİYORUZ”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’in kaderini değiştirdiğini ifade eden Başkan Kurt, “Başka kentlere gittiğinizde insanlara nerelisin diye sorduğunuzda Malatya, Sivas diyor. Eskişehir’de birine nerelisin diye sorduğunda Eskişehir diyor. Eskişehir göç alan bir şehir, göçmen şehri, ama herkes Eskişehirli olmuş. Birlikte büyüyoruz, birlikte yönetiyoruz ve gelişiyoruz” diye konuştu. Odunpazarı’nda 5 yıldır Belediye Başkanlığı yaptığını belirten Başkan Kurt, geçmiş dönemlerde yapılamayan birçok hizmeti 5 yılda yaptıklarının altını çizdi. Odunpazarı’nda görevi devir aldıklarında bütün işlerin taşeronlar tarafından yapıldığını anlatan Başkan Kurt, kullanılacak doğru düzgün aracın bile olmadığını söyledi. “Şimdi 170 tane aracımız var. Mülkiyeti bize ait, resmi plakalı. Araçların hepsinde GPRS takılı, nereye gittiğini, nerede olduğunu görüyoruz. İşe bakış açımızı değiştirdik. Yandaşlara ve akrabalara iş vermiyoruz. Her türlü denetime açığız. Muhalefet belediyesi olduğumuz için de 5 yıldır Sayıştay, İç İşleri Bakanlığı Müfettişi, savcılık geliyor bir de belediye encümeni denetliyor. Hiç bir şey bulamadılar” diyen Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nde 5 yıl önce kütüphane olmadığına dikkat çekti.

“ODUNPAZARI’NA 100 KREŞ AÇACAĞIZ”

Bugün Odunpazarı Belediyesi’nin 19 tane kütüphanesi olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, bu kütüphanelerde 200 binden fazla da kitap olduğunu kaydetti. Şehrin kenar mahallelerinde bulunan bu kütüphanelerde insanların kitap okuduğunu ifade eden Başkan Kurt,  çocukların ve gençlerin ders çalıştığını dile getirdi. 5 yıl önce Odunpazarı Belediyesi’nde olmayan şeylerden birinin de kreş olduğunu söyleyen Başkan Kazım Kurt, 5 yılda Odunpazarı’na 5 adet kreş açtıklarını belirtti. Gelecek dönemde her mahalleye kreş yapacaklarının altını çizen Başkan Kurt, Odunpazarı’na 100 kreş açacağız sözünü tekrarladı.