AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, Tepebaşı Belediyesi'nin 190 milyon borçla kendi örnekleri arasındaki en borçlu belediyelerden birisi olduğunu ileri sürdü. 

Başkan Kaynarca, partisinin ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Tepebaşı Belediye Meclisinden 2018 yılı tahmini bütçenin onaylanarak geçtiğini anımsattı.

Bütçe hakkında geçen yıl ki uyarılarını hatırlatan Kaynarca, geçen yıl 220 milyon olarak tahmin edilen bütçenin yaklaşık 170-180 milyon ile gerçekleşmesini beklediklerini belirtti.

"Bu yıl da  250 milyon olarak afaki bir öngörü yapılan bütçenin reel gerçekleşmesi 200 milyon olacağını öngörüyoruz." diyen Kaynarca, şöyle konuştu:

"Buradan hareketle, 190 milyon borçla kendi örnekleri arasındaki en borçlu belediyelerden birisidir. Bütçesinin yaklaşık yüzde 90'ı borçtur. Sadece faiz giderleri bile yüzde 100'e yakın artışla 6 milyondan 11 milyona çıkmıştır. Bu faiz gideri ile birçok yatırımın yapılması mümkündür. Belediyelerin performans ve gücünü gösteren en önemli göstergelerin başında öz geli̇rleri̇n toplam geli̇re oranı gelmektedir. Türkiye ortalaması yüzde 65 civarında iken, Tepebaşı Belediyesi'nde bu oran yüzde 46'dır. Kaynak oluşturucu hiçbir faaliyetin yapılmadığı gibi elimizde ilerleyen yıllarda kullanılması mümkün olan mülkiyeti belediyeye ait ve bazıları merkezdeki arazilerin de satışı yapılmaktadır. Neredeyse belediyenin satacağı arazi kalmamıştır. Kalmadığında belediyeye borcu olan hemşehrilerimizin haciz işlemlerine hazırlıklı olmaları konusunda uyarıyoruz."

Kaynarca, diğer önemli bir kriterin ise belediyenin doğrudan yatırımlara harcadığı bütçe oranı olduğunu, Türkiye ortalamasının yüzde 33 iken, Tepebaşı Belediyesinin yarısının altında yüzde 11 olduğunu savundu.

Kaynarca, belediye meclis üyelerinden birisinin "Bir kişinin Tepebaşı sokaklarında ayağı çamura batsa istifa ederim"  demesinin, bir diğerinin ise "Birkaç sokak dışında sorun yok demesi" sözlerine değinerek, şunları söyledi:

"Sadece bilgisiz olduklarını göstermiyor. Aynı zamanda Tepebaşı ilçesini merkezdeki mahallerden ibaret zanneden halktan kopuk birer temsilci olduklarını göstermesi açısından da vahimdir. Hem fikir olduğumuz konu, kendilerinin 2019 yılında Tepebaşı’nda olmayacaklarıdır. Şu an bu hızlı borçlanma, bizim bütçemizle başka ilçenin seçmenini gezdirme, CHP grubuna ve Kılıçdaroğlu'na turizm adı altında insan taşıma Tepebaşı'ndan vazgeçip Büyükşehir hayali ile bütçemizi kullandıkları gerçeği bunu ispatlamaktadır. Haklı oldukları nokta ise, borçlu belediyeleri düze çıkaran ve hizmetle tanıştıran bir hareket olduğumuzdur. 2019'dan sonra inşallah emin ellerde istikrarlı bir belediyeyi taahhüt ediyoruz."