Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ''Bir numaralı meselemiz kamplaşma ve kutuplaşma. Eğer biz birbirimizi hasım gibi görürsek problemlerimizi çözemeyiz." dedi.

Karamollaoğlu, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, zor bir dönemden geçildiğini söyledi.

Türkiye'de ve dünyada bugüne kadar yaşanmamış hadiselerin şimdi yaşandığını belirten Karamollaoğlu, "İnsan rahat duramıyor, rahat adeta batıyor. Birazcık milli gelirde artış olduğu ve meseleler düzeldiği zaman bu hastalık bizde de var ama ABD ve diğer ülkelerde bir rahatsızlık doğuyor. İlla bir yerde kavga çıksın, bir katliam olsun, adete zorluyorlar. Bunu yaparken planlı bir şekilde yapıyorlar kendi hakimiyetlerini pekiştirebilmek için." diye konuştu.

Karamollaoğlu, AB'yi bu medeniyetin bir projesi olarak hiçbir zaman görmediklerini dile getirerek şu değerlendirmede bulundu:

"Onlar farklı inanç üzerine inşa edilmiş bir medeniyete sahipler. Bizim inancımız farklı. Sonradan bazı değerleri kazanmaya başladılar ama onu içselleştiremeyince hiçbir problem çözülmedi. Dünyanın bizim ideallerimize ihtiyacı var ama biz onlardan bir parça olamayız. Onun için zorluk çıkarıyorlar. Şimdi de bizim hükümetimiz tavır koyuyor. Bugün dünyada meydana gelen hadiseler sadece belli bir hedefe yönelmiş durumda. Biz bunu görmezsek tedbir alamayız. Büyük Ortadoğu Projesi var. Bu bölgede yaşayan ülkelerin sınırlarını yeniden çizmek istiyorlar. Bizi bölüp, parçalamak istiyorlar. Ne için? Büyük İsrail'in kurulması, onun önündeki engellerin ortadan kaldırılması. Böyle bir gayeleri var."

"Kavga neye yarar?"
Ülkenin ileri gitmesi için muhalefet partileri ile görüşülmesi gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, "Çünkü muhalefet sizin görmediklerinizi gösterir. Onu dinle, kararı yine sen ver. Bu millet yetkiyi sana vermiş. Onun doğru gördüğü yönleri al, kullan." dedi.

Karamollaoğlu, bugüne kadar meselelere bakarken buna çok önem verdiklerine dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Bir numaralı meselemiz kamplaşma ve kutuplaşma. Eğer biz birbirimizi hasım gibi görürsek problemlerimizi çözemeyiz. Hep kavga var. Kavga isteniyor. Kavga neye yarar? Ülkeyi kutuplaştırır. Kutuplaştırdıktan sonra futbol takımını destekler gibi bir hale geliriz. Fenerbahçeli misin, Beşiktaşlı mısın? Çaykur Rizespor'un yanında mısın, Trabzonspor'un yanında mısın? Her ikisi yenilse de yenilmese de senin takımın. Devlet böyle idare edilmez. Biz takım tutar gibi, siyasi partilerin peşine gidemeyiz. Birbirimizin hasmı değiliz. Biz birbirimizin rakibi olabiliriz ama birbirimizin dostuyuz, kardeşiyiz."

Ülkenin diğer bir probleminin ise terör olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Hükümet, bugün takip ettiği usulle terörde neticeye varamaz. Televizyonlarda izliyoruz, '5 şehit verdik, 55 terörist öldürdük.' Bu, millete moral vermek için söyleniyor. Böyle yaparak teröristlerin kökünü kazıyamazsınız. Terörün arkasında ABD var. Sen diyorsun ki 'PYD terörist bir organizasyondur.' ABD ne diyor? 'PYD benim dostumdur.' 3 bin 500 tır silah verdiler. O verdikleri silahların bir kısmı bizim ordumuzda yok. Onun arkasından da katliamlar geliyor. Şimdi kendilerine göre PKK'lı olarak birtakım teröristleri bulmuşlar, onlar vasıtasıyla Türkiye'de terör hadisesi meydana getiriyorlar. Yarın emin olun PKK gibi insanları bulamasınlar, Güney Amerika'dan, Afrika'dan, Asya'dan terörist bulur getirir, eline silahı verir 'Gidin şunlarla çarpışın.' der. Başka yerde yapmıyor mu bunu? Dünyanın her yerinde yapıyor."

Konuşmaların tek listeyle gidilen kongrede başkanlığa, mevcut başkan Muhammet Kaçar yeniden seçildi.