Partililerin kesin tavrı ilk 4 te mutlaka bir kadın aday olacağı yönünde. Hatta ilk 7 de iki kadın aday olacağı görüşü de epey taraftar buluyor.

Kadın adaylara bakıyoruz, kadınlar daha şanslı. Yukarıdaki hesaba göre 38 adaydan sekizi kadın. Listede 2 kadın aday olacaksa o zaman şansları da 1/4 oranında. 30 erkek adaydan 5 tanesi kendine yer bulacaksa durum erkekler için vahim. Erkekler 1/6 oranında şansa sahipler. O zaman ne yapmalı? Kadınlar arasındaki o soğuk savaşa uzanmalı...

İlk kadın adayımız kendinden çok emin. Geride kalan 7 adaya bakıyor (Hiç birinin benim kadar şansı yok) diyor belkide. Uzun zamandan beri bu yapının içerisinde. Her noktada görev almış. Cesur çıkışları ve sivri diliyle nam salmış. Kadın kolları arkasında destek. Ancak bir fotoğraf çektirmenin kriz ortamı yaratıp aday adayını agresifleştirmesi de oldukça düşündürücü.

Kendini şanslı gören bir diğer adayımız farklı bir strateji izliyor. Yaptığı meslekten ötürü oldukça fazla seveni olan bu kadın adayımız gittiği her yerde de kalabalık görünmeye gayret ediyor. Bu iki aday ortamda yan yana gelmemeye çalışıyorlar. Ancak ikisi de birbirini oldukça yakından takip ediyor.

Her iki kadın adayın da gözden kaçırdığı bir kadın aday var ki kendisine diğerleri pek şans tanımazken biz ise şansının yüksek olduğunu düşünüyoruz. Tek handikapı siyaseti bilmemesi ve pek telefon kullanmaması. Ancak bu onun şanssız olduğu anlamına gelmez. Genel Merkez de bizim gibi düşünüyor olsa gerek sürekli bu adayı Ankara'ya çağırıyorlar. Bizden söylemesi ...

Yarın: Kravatım yeşil, önümden çekil ...