Prof. Dr. Günay  Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu öğrencilerine kapsayıcı inovatif politikaları anlatırken sık sık Eskişehir’deki projelerden örnekler verdi.

BENİM İÇİN ÖZEL BİR GÜN

Prof. Dr. Günay, Boğaziçi Üniversitesi’ned ders vermesiyle alakalı ise“Bugün burada olmak benim için çok özel. Hem öğrenci hem de öğretim üyesi olarak tam anlamıyla hayatımın geçtiği, evimde, üniversitemdeyim. İkinci olarak, siyasetçi kimliğim ile katılıyorum ama aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) tarafından desteklenen ‘Avrupa Siyaset Okulu’ programına bir AKPM üyesi olarak katılıyorum. Üçüncü olarak da, akademisyen olarak yıllarca üzerinde çalıştığım bilgi-odaklı ekonomik kalkınma modellerini sahada uygulama deneyimimi genç siyasetçi adayları ile paylaşma imkanı buldum.” şeklinde konuştu.

TADEM VE EİYAP’I ÖRNEK GÖSTERDİ

Sunumunun kapsayıcı inovatif politikalar bölümüne örnek olarak Eskişehir’de 20.12.2016 Tarihinde birinci fazını başlattığı TADEM’i (Toplum ve Aile Destek Merkezi) gösteren Prof. Dr. Günay, ‘’Eskişehir’de açılan TADEM’ler kapsayıcı büyümenin desteklenmesi anlamında en güzel örneklerden bir tanesi. Dezavantajlı grupların kendilerini geliştirmesi, mesleki eğitim alarak iş gücüne katılması için kurulan TADEM’lerde, kişisel gelişim ve mesleki teknik olarak iki ana başlıkta açılan 132 kursta yaklaşık 1900 kursiyer eğitimlerini tamamlamış ve belgelerini almıştır. Bu proje Türkiye’nin batı bölgesinde bir örnek olmuştur, ilk günden beri desteğini esirgemeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve tüm diğer kurumlara teşekkür ediyor, emeği geçen herkesi kutluyorum. Bir diğer güzel örnek ise EİYAP’tır (Eskişehir İlçeleri Yenilikçi Atılım Platformu) Bu projemiz, yerel değerlerin inovatif yaklaşımlar ile markalaşması ve bununla birlikte katma değeri yüksek üretim ve ihracatı hedeflemektedir. Kuşkonmaz konusunda geldiğmiz nokta ortadadır. Sakaryabaşı’nın tanıtımı konusunda da önemli yol aldık. EİYAP Projesi hızlanarak devam edecek aldığımız sonuçları kamuoyuyla da paylaşmaya devam edeceğiz dedi. ’’ dedi.

AKADEMİK YAKLAŞIM ÖNEMLİ

Prof. Dr. Günay, ‘’Eskişehir’de gerçekleştirdiğim projelerde, çalıştığımız konularda akademisyen birikimimin çok faydasını gördüm. Bu tarz projeler akademik yaklaşım olmadan, belirli hedefler konmadan, kısa, orta ve uzun vadeli planları yapılmadan gerçekleştirilemez. İstek, azim ve kararlılık kadar mantık, sistematik yaklaşım ve bilime de ihtiyacımız var. Bizim için sonuç ve sürdürülebilirlik önemli. Projelerden aldığımız çıktıları da ayrıca toparlayarak bir rapor halinde sunacağız.’’ dedi.

KADIN GÜÇLENİRSE TOPLUM GÜÇLENİR

Yaptığı çalışmalarda kadın ve gençlere öncelik verdiğini dile getiren Prof. Dr. Günay, ‘’Toplumun her kesimi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak kadınlarımız, toplumumuzun en temel yapı taşı olan ailede büyük önem ve rol sahibidir. Geleceğimizi şekillendiren annelerimiz dolayısıyla kadınlarımızdır. Bu sebeple kadınlarımıza ve geleceğimizin teminatı gençlerimize her anlamda fayda sağlamak önceliğim olmuştur. Lütfen şunu unutmayın; kadın güçlenirse toplum güçlenir.’’ şeklinde konuştu.

GENÇLER DİNAMİZM DEMEKTİR

Kadınlar ile birlikte gençlerinde eğitiminin ve gelişminin önemine değinen Prof. Dr. Günay, “Diğer bir odak noktam ise gençlerimiz. Tüm dünyada küresel kriz sonrası genç işsizlik önemli bir sorun haline geldi. Türkiye’deki durum ise daha farklı. Türkiye ekonomisi büyüyor, istihdam artıyor ancak işgücüne katılım oranı istihdam oranından daha yüksek. Yani havuzda iş bekleyen işsizlere artı olarak her yıl yeni iş piyasasına giren gençler oluyor, daha fazla istihdam yaratmak gerekiyor. Genç nüfusumuz en dinamik faktörümüz ve onlara istihdam yaratmak da en büyük önceliğimiz.” dedi.