Emek Mahallesi’nde bulunan dernek binasında gerçekleşen ziyarette, Büyükeşen ve Kurt, Örenliler ile bir araya gelerek 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerden güncel siyasete ve yaşanan ekonomik krize kadar birçok konuda sohbet etti. Vatandaşların istek ve şikâyetlerini de dinleyen Büyükerşen ve Kurt, notlar aldı.

Türkiye’nin büyük bir ekonomik krizden geçtiğini söyleyen Başkan Kurt, bu krizin AKP’nin yanlış ekonomi politikalarının sonucu olduğunu belirtti. Bütün dünya ülkelerinin ekonomik dar boğazdan geçtiğini anlatan Başkan Kurt, yaşanan bu ekonomik darboğazın etkilerinin en çok da Türkiye gibi dışa bağımlı ekonomik yapıya sahip ülkelerde hissedildiğini ifade etti. Tarımın ve hayvancılığın yok edildiğine dikkat çeken Başkan Kurt, Türkiye’nin kırmızı et ithal eden, buğdayı, mısırı hatta soğanı bile ithal eden bir ülke haline geldiğini vurguladı. “Devlete ait fabrikaları özelleştirdiler. Türkiye’nin kağıt ihtiyacını gideren SEKA’yı sattılar. Şeker Fabrikalarını satıyorlar. Tarım ve hayvancılığın durumu ortada. Daha önce ihracatını yaptığımız ürünleri bugün ithal ediyoruz. Fabrikalar bile ithal ettikleri ham maddeler ile üretim yapıyor. Bu nedenle de döviz kurlarındaki dalgalanma bizim ekonomimizin alt üst olmasına neden oluyor. Bunların hepsinin tek bir nedeni var, o da yanlış ekonomik politikalar” diyen Başkan Kazım Kurt, yaşanan ekonomik krizden en çok işçi ve emekçilerin etkilendiğini ifade etti.  Başkan Kurt, alınan maaşların hızla eridiğinin altını çizdi.

Yerel seçimlerden sonra ekonomik tablonun daha kötü bir hal alabileceğine dikkat çeken Başkan Kurt, bu nedenle de 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi. Gerçekleşecek seçimler ile sadece yerel yönetimlerin belli olmayacağını dile getiren Başkan Kurt, bu seçimlerin hem Eskişehir’i hem de Türkiye’yi etkileyeceğini ifade etti.