YSK’nın İstanbul’daki seçimleri iptal etmesinin ardından sosyal medyada karara tepkiler çığ gibi büyüdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç,  sosyal medya aracılığıyla karara tepki göstererek, Ekrem İmamoğlu'na destek verdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "İstanbul halkının iradesini yok sayarak, seçimi yenilemek demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz. İstanbul gönüllüleri ile çıktığı yolda Türkiye gönüllüleri olarak yanında duracağız. İstanbul kazanacak, adalet kazanacak."

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Yazıklar olsun. Tarihe Milletin iradesini yok sayan, demokrasi ve adalet düşmanları olarak geçeceksiniz."

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "‪6 Mayıs 2019” demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek. İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararı, halkın iradesini yok saymak demektir. Her şeye rağmen çiçekleri koparabilirler ama baharın gelmesini engelleyemeyecekler.‬"