Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 3 köydeki 60 öğrenciyi, Menzil tarikatının merkezi olduğu ve tarikatın ileri gelenlerinin yaşadığı iddia edilen Buhara köyünde açılan yeni ilköğretim okuluna göndermek için kurduğu baskı sürüyor. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ile görüştüm. Velilerimizin, ailelerimizin taleplerini ilettim. Talepleri son derece meşru. Milli Eğitim Bakanlığı’nı bu dayatmaya son vermeye çağırıyorum” dedi.

Eskişehir Sivrihisar’daki “Buhara dayatması” sürüyor. Aileler, çocuklarının taşımalı sistemle Buhara’daki okula götürülmesini istemiyor.

BUHARA DAYATMASI SÜRÜYOR

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ilçede yaşananlara aktardı. Ailelerin ve köy muhtarlarının kaymakamla bir araya geldiğini aktaran Çakırözer, toplantıda ailelere Buhara’daki okulun devlet okulu olduğu, öğretmenlerinin de devlet tarafından atandığı açıklamalarının yapıldığını belirtti. Çakırözer, “Eskişehir Sivrihisar’ın 3 köyünde aileler çocuklarını, bu okula, Menzil tarikatının ileri gelenlerinin Buhara’da yaşadığı gerekçesiyle göndermek istemiyor. Çocuklarının tarikatın eline düşmesinden korkuyorlar. Ama veliler üzerindeki ‘Buhara dayatması’ sürüyor” dedi.

Çakırözer, “Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ile görüştüm. Velilerimizin ailelerimizin taleplerini ilettim. Talepleri son derece meşru.

Milli Eğitim Bakanlığı’nı bu dayatmaya son vermeye çağırıyorum. İlçe kaymakamı ve ilçe milli eğitim müdürü bu ısrarlarından vazgeçmeli. Çocukların ve ailelerinin endişeleri ve taleplerine önem verilmeli.” ifadelerini kullandı.