CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, geçtiğimiz aylarda Eskişehirlilere hizmet vermeye başlayan Özel Gürlife Hastanesi’ni ziyaret ederek, hastane yönetimi ile bir araya geldi, talep ve sıkıntıları dinledi. Ziyareti sırasında hastanenin 6 aydır Sosyal Güvenlik Kurumları ile anlaşmasının yapılmadığını ve SGK’lı hastaların mağdur edildiğini öğrenen Çakırözer, konuyu Meclis gündemine taşıdı. SGK anlaşmasının yapılmamasıyla hastanenin binlerce Eskişehirliye hizmet veremediğini belirten Çakırözer, “Anlaşma yapılmayınca hem hastalar hem de hastaneden çalışan yüzlerce personel mağdur edilmekte. Yoğun bakım ünitelerinden, acil bölümlerde tam donanımlı bir hastane. Böyle bir hastaneden Eskişehirlilerin faydalanamaması büyük kayıp. Yüzlerce kişinin ekmeğiyle oynamayın. Hastanedeki yoğun bakım yatakları boş kalmasın” dedi.

Meclis’te Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Çakırözer,  “Binlerce Eskişehirlinin hastaneden sağlık hizmeti alamamasının sorumlusu kimdir? Eskişehir’imizde açılan bu hastanenin SGK ile anlaşması neden yapılmamaktadır? SGK’lı vatandaşlarımız bu hastaneden neden yararlanamamaktadır? TBMM, Danıştay, Yargıtay bu hastane ile anlaşma yapmakta sakınca görmezken SGK’nın anlaşma yapmamasının gerekçesi nedir?” diye sordu.

GÜRLİFE HASTANESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

CHP’li Çakırözer, Eskişehir’de hizmet vermeye başlayan Eskişehir Özel Gürlife Hastanesi yönetimini ziyaret ederek, talep ve sıkıntıları dinledi. Hastane yönetimine Eskişehir’e yeni bir hastane kazandırdıkları için teşekkür etti. Hastanenin son teknoloji ile tam donanımlı bir şekilde hizmet verdiğini belirten hastane yönetimi, Sağlık Bakanlığı ile SGK arasında protokol imzalanmadığı için SGK’lı hastalara hizmet veremediklerini dile getirdiler.

BAKANLIKTAN RUHSAT ALINMIŞ

Çakırözer ziyareti sonrasında yaşanan mağduriyetleri de Meclis gündemine taşıyarak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Çakırözer, Bakanlık tarafından ruhsat verilmesine rağmen, hastane ile SGK arasında protokol imzalanmamasının gerekçesini sordu.

ESKİŞEHİRLİLER SAĞLIK HİZMETİNDEN MAHRUM BIRAKILMAMALI

Yoğun bakım üniteleri başta olmak üzere son teknoloji ile donatılmış tüm bölümleri ile hastanenin yurttaşlara hizmet vermek için hazır olduğunu dile getiren Çakırözer, “Hastane açılalı 6 aydan fazla bir süre olmuş. Hastane, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı bir hastane olmasına rağmen SGK ile anlaşma yapılmıyor. Anlaşma yapılmadığı için binlerce Eskişehirli bu hizmetten mahrum bırakılıyor. Hastane tam teşekküllü çalışsa 500’e yakın kişiye istihdam sağlanacak. Doktorlarından tüm çalışanlarına kadar tam donanımlı bir hastane. Eskişehirli hemşehrilerimiz, özellikle de hastanenin hizmet verdiği bölgede yaşayan hemşehrilerimiz bu hizmetten mahrum bırakılmamalı. 500’e yakın insanın ekmeğiyle oynanmamalı” dedi.

HASTANENİN HANGİ KRİTERLERİ UYMUYOR?

Çakırözer Bakan Selçuk’un yanıtlaması talebiyle şu soruları yöneltti:

  • SGK'nın bir özel hastane ile anlaşma imzalamasının kriterleri nelerdir? Bu hastane hangi kriterleri sağlayıp, hangi kriterleri sağlayamamaktadır?
  • Bakanlık tarafından ruhsat verilmesine rağmen hastane ile SGK arasında neden protokol imzalanmamıştır?
  • TBMM, Danıştay, Yargıtay bu hastane ile anlaşma yapmayı sakınca olarak görmezken SGK’nın anlaşma yapmamasının gerekçesi nedir?
  • SGK, son 6 ayda Türkiye genelinde kaç hastane ile anlaşma imzalamıştır, kaç hastane ile anlaşmasına son vermiştir?