CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul görüşmeleri sırasında söz alarak hükümete kömürlü termik santral projelerinden vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

 

ZEHİR SANTRALLERİNE KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Meclis’te Eskişehir’de yapılması planlanan kömürlü termik santral projesi ihalesinin ikinci kez ertelendiğine dikkat çeken Çakırözer, “Hafta sonu Genel Başkan Yardımcımız Gülizar Biçer Karaca, milletvekili arkadaşlarımız ve parti meclisinden arkadaşlarımızın da yer aldığı bir grup ile Saadet Partisi, İYİ Parti, Demokrat Parti, EMEP ve daha 100'ü aşkın sivil toplum örgütü ve hareketle birlikte Eskişehir'de bir basın açıklaması yaptık. Bu açıklamada söylediğimiz tek şey vardı. Havamızı, suyumuzu kirletmeyin. Halkın mücadelesi ses getirdi. Açıklamamızdan kısa bir süre sonra termik santral ihalesi ikinci kez ertelendi. Temiz havamız, verimli topraklarımız için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

YURTTAŞLARIN SESİNE KULAK VERİN

Sadece Eskişehir’de değil Türkiye’nin dört bir yanında yurttaşların kömürlü termik santraller karşısında mücadele verdiklerini belirten Çakırözer, “ Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum, yurttaşlarımızı kanser yapacak, temiz havamızı, verimli topraklarımızı yok edecek zehir santrali projelerinden vazgeçelim. Onun yerine yeni teknolojiler kullanılarak rüzgardan, güneşten enerji üretelim. Sadece Eskişehirimizi değil Türkiye’nin dört bir yanındaki yurttaşlarımızı derinden kaygılandıran zehir santrallerinden vazgeçin. Eskişehir’de, Tekirdağ’da zehir santrallerine karşı mücadele veren yurttaşların sesine kulak verin” diye konuştu.