İMO’nun çalışmaları hakkında bilgi alan Çakırözer, “Bugüne kadar yan yana olduğumuz TMMOB ve İMO ile yeni dönemde de dayanışma içerisindeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelemizi birlikte yürüteceğiz” dedi.

Meclis’te yeni dönemin ardından ziyaretlerine başlayan CHP’li Çakırözer, ilk ziyaretini meslek örgütlerine gerçekleştirerek, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi’ne yaptı. İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe ve yönetimiyle bir araya gelen Çakırözer çalışmalar hakkında bilgi aldı.

MESLEK ODALARIMIZLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Ziyareti sırasında sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri ile her zaman dayanışma içinde olduklarını dile getiren Çakırözer, “Meslek örgütlerimiz hükümetin demokrasi ile bağdaşmayan haksız, hukuksuz uygulamaları karşısında çalışmalarını yürütememekte, baskı altında tutulmak istenmekte. Bizler buna sonuna kadar karşıyız. Sivil toplum kuruluşlarının, meslek örgütlerinin daha özgür, baskı altında olmadığı bir ülke için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da mücadelemizi birlikte sürdürmeye devam edeceğiz. İMO ve TMMOB ile her zaman dayanışma içindeyiz” dedi.

ESKİŞEHİRİMİZ İÇİN GURUR VERİCİ

Çakırözer’in ziyareti sırasında İMO Eskişehir eski Şube Başkanı, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Erkul da hazır bulundu. Eskişehir’de yöneticilerin Genel Merkez’de görev almasının tüm Eskişehir adına gurur verici olduğunu dile getiren Çakırözer, “ Eskişehir’de başarılı görevlerde bulunan değerli dostum Bülent Erkul genel merkezde yönetiminde saymanlık görevini yürütüyor. Bu tüm Eskişehirimiz için gurur verici. Bülent Erkul’un genel merkezde de başarılı çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyorum” dedi.

HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

İMO’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Gökçe ise, İMO’nun talep ve beklentilerini dile getirerek, yapıların deprem güvenliği, imar barışı ve mühendislik mesleği için bir meslek yasası olması gerektiğini belirtti. İmar affı konusunda endişelerini de dile getiren Gökçe, “İmar affı çevre katliamına dönüşmesin, bu sürecin takip edilmeli” dedi. Gökçe, yeni dönemde Milletvekillerinden destek isteyerek, birlikte çalışacaklarının vurgusunu yaptı.