CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Sucaaddin Veli Derneği Kadın Kolları’nın düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasında Eskişehir’in farklı mahallelerinden bir araya gelen kadınlarla buluştu. Çakırözer, “Demokrasi mücadelemizde kadınlara güveniyoruz” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Sucaaddin Veli Derneği Kadın Kolları’nın düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasında Eskişehir’in farklı mahallelerinden bir araya gelen kadınlarla buluştu. Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Çakırözer, “Milli Mücadelenin kazanılmasında, Atatürk inkılaplarının uygulamaya konmasında ve Türkiye’nin çağdaş medeniyet yolculuğunda siz kadınların  payı çok büyüktür. Bundan sonra da Atatürk'ün bizlere gösterdiği çağdaş, demokratik ve laik Türkiye hedefimize ulaşmamızda yine kadınlar belirleyici olacaktır” dedi.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınlarına sağladığı imkanların hiç bir zaman unutulmaması gerektiğini belirten Çakırözer, “Batıdaki ülkelerden yıllar önce ülkemizde kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmasını sağlayan Atatürk’e minnettarız. Yaptıklarını ve kıymetini bugünlerde çok daha iyi görüyoruz” dedi.

BU KARDEŞLİK ÖRNEK OLMALI

Atatürk'ün çizdiği çağdaş, demokratik ve laik bir Türkiye’yi en ileriye götürecek olan ana gücün kadınlar olduğunu söyleyen Çakırözer, “Kadınıyla erkeğiyle eşit bireyler olarak demokrasi yolumuzda hedefimize kararlı adımlarla yürüyeceğiz! Ülkemizin geleceğinde önemli rol sahibi olan siz kadınlara güveniyoruz. Bu salonda ellerimizde bayraklarımızla sergilediğimiz kardeşliğimiz sadece Eskişehirimize değil, tüm Türkiye’ye örnek olmalıdır” dedi.

HAYIRLARI ÇOĞALTALIM, UMUT OLALIM

Kutlamaya CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya ile birlikte katılan Çakırözer Anayasa değişikliği için de ‘Hayır’ çağrısı yaparak, Hayırları çoğaltıp umut dolu bir Türkiye’yi hep beraber yaratacağız” dedi.