CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de yaşayan Şanlıurfalıları derneklerinde ziyaret ederek, Anayasa değişikliğinde  ‘Hayır’ oyu kullanmaları çağrısında bulundu. Çakırözer, “Meselemiz parti meselesi değil, mesele vatan meselesidir. İstenen paket kabul edilirse ülkemizin tapusunu bir kişiye, sorgusuz sualsiz denetimsiz emanet etmiş olacağız. Sonu ne olacağını bilmediğimiz bir maceraya hep birlikte sürüklenmememiz için siz Şanlıurfalı hemşehrilerimizden ‘Hayır’ için destek istiyoruz” dedi.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ OYLAYACAĞIZ

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan anayasa referandumunda ülkenin geleceğinin, yurttaşların demokrasi mi yoksa tek adam rejimi mi istediklerini oylayacağını söyleyen Çakırözer, pakete ilişkin kaygılarını anlattı. Çakırözer, “Önümüze getirilen bu anayasa değişikliğine birinci karşı çıkma gerekçemiz, tüm halkın Başkanı olacak bu kişinin tarafsızlığının olmaması. Hem cumhurun Başkanı olacak, hem de partisinin genel başkanı olacak. Tek adam her şey olacak ve her şeye sınırsız hükmedecek. Bu paket ile egemenlik millet iradesinden alınıp, tek bir kişiye verilmekte. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dahi verilmeyen millet iradesini temsil eden bu yetkilerin şimdi ister Sayın Erdoğan olsun, ister Sayın Bahçeli isterse Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olsun, tek kişiye verilmesine bizler karşı çıkıyoruz, ‘Hayır’ diyoruz” dedi.

 

Çakırözer ziyareti sonrasında Şanlıurfa’nın kültürel mozaiğini Eskişehir’e taşıyan, Eskişehir’in kültürüyle birleştiren Şanlıurfalılara teşekkürlerini iletirken,  Şanlıurfalılar Kültür Derneği Başkanı Aziz Karagöz de Çakırözer’e Şanlıurfa’nın Karagül kolonyasını hediye etti.