OHAL yönetimi altında pek çok mağduriyet ve hak ihlali yaratıldığına dikkat çeken Çakırözer, Eskişehir’de çocuk istismarına karşı imza kampanyası başlatan kadınların stant açmasına OHAL gerekçe gösterilerek izin verilmediğini belirtti. Çakırözer, “Daha dün Eskişehir’de çocuk istismarına karşı stant açıp imza toplamak isteyen kadınlara valilik tarafından izin verilmedi. Gerekçesi OHAL. Artık yeter! OHAL derhal kalkmalı, tam demokrasinin, hukuk devletinin yolu açılmalı” dedi.

ÖNCELİK DEMOKRASİ VE HUKUK DEVLETİ

CHP’li Çakırözer Türkiye’nin 21 aydır OHAL ile yönetildiğine dikkat çekerek, “Hukuku askıya alarak, Meclisimizi bypass ederek, okuyan, düşünen insanları, gazetecileri, milletvekillerini cezaevlerine atarak 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hep birlikte kaybediyoruz. Gelin, artık, hem binlerce insanımızı mağdur eden hem de itibarımızı zedeleyen bu baskıcı, yasakçı OHAL düzeninden bir an önce kurtulalım” dedi.

OHAL’in ilan edilişinin amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüştüğünü belirten Çakırözer, OHAL yönetimi altında Türkiye’nin dört bir yanında her geçen gün daha fazla mağduriyet yaratıldığına dikkat çekti.

‘CİNSEL İSTİSMARI ENGELLEYİN’ DEMEK DE YASAK

Eskişehir’de de çocuk istismarına, çocuğa cinsel tacize karşı imza kampanyası başlatıp, stant açmak isteyen kadınlara Valilik tarafından izin verilmediğini belirten Çakırözer, “Eskişehir Kadınları Platformu Meclis’te görüşülen cinsel istismar yasasına karşı görüşlerini kamuoyu ile hiçbir şiddet unsuru içermeden paylaşarak, yasaya karşı imza kampanyası başlatmak istediler, stant açmak istediler. Kadınların talebine Valilik tarafından OHAL, ‘genel güvenlik’ gerekçe gösterilerek izin verilmedi. Tacize karşı çıkmanın OHAL ile ne ilgisi var” dedi.

TEMİZ HAVA TALEBİMİZE BİLE İZİN VERİLMEDİ

Eskişehir’de yaşanan OHAL yasakları da sıralayan Çakırözer, “OHAL’de temiz hava talebimiz bile yasaklandı. Meclis’e getirilen ‘müftülere nikah kıyma yetkisi’ veren bir kanunu protesto etmek isteyen kadınlara OHAL gerekçe gösterilerek izin verilmedi, haklarında adli işlem başlatıldı. Davaları hala devam ediyor.  ‘Eğitimde Atatürksüz müfredat istemiyoruz’ diye basın açıklaması yapan üniversite gençlerinin bursları, kredileri kesildi. Belediye başkanlarımızın yurt dışına çıkmalarına izin verilmedi. Bunların OHAL ile ne ilgisi var? Artık yeter. İç barışımız, huzurumuz, demokrasimiz, ekonomimiz, kalkınmamız için her şeyden önce en birinci atmamız gereken adım OHAL'i bir an önce kaldırmak olmalıdır. Gelin, artık, hem binlerce insanımızı mağdur eden hem de itibarımızı zedeleyen bu baskıcı, yasakçı OHAL düzeninden bir an önce kurtulalım” dedi.

TİYATRO, KONSER, PİLAV GÜNÜ YASAK

Çakırözer, Türkiye genelinde 2 yılı bulan OHAL yönetimi altında çok büyük mağduriyetler yaşandığına dikkat çekerek “Sanatçının tiyatrosuna, konsere aşureye, lise pilav gününe bile OHAL yasağı getirildi. Ellerine silah dahi almayan gazeteciler, insan hakları aktivistleri aylardır cezaevlerinde. Seçilmiş milletvekilleri tutuklu. Hakkını arayan emekçilerin grevleri engelleniyor. Doktorlar, avukatlar, mimar ve mühendisler, tüm meslek örgütleri hedefte; korkutulmak, sindirilmek isteniyor. Türkiye’nin ihtiyacı kutuplaşma, yasaklama, baskı değil, demokrasi, uzlaşı ve hukuk devletidir” ifadelerini kullandı.

CHP’nin Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı düzenlediği ‘OHAL değil, demokrasi istiyoruz’ konulu protestosunu hatırlatan Çakırözer, tüm Eskişehirlileri bu protestoya destek olmaya, OHAL’e hayır demeye çağırdı.