CHP’li Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü geçtiğimiz haftalarda yapılan genel kurul sonrasında Hacı Bektaş Veli Anadolu Vakfı (HABEV) Başkanı seçilen Ali Ulu ve yönetimini ziyaret etti. Çakırözer ve Süllü Hacı Bektaş Vakfı yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerini ileterek, sıkıntı ve talepleri dinlediler.

HAKLI TALEPLERİNİZİN TAKİPÇİSİYİZ

Ziyarette Ulu ve yönetimine başarılar dileyen Çakırözer ve Süllü, “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak dün olduğu gibi yarın da sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Her zaman sizlerin yanındayız” dedi.

Çakırözer ve Süllü ziyaretinde AİHM’nin ‘Alevilere ayrımcılık uygulandığı’ yönündeki hükmünü de hatırlatarak,“Alevi yurttaşlarımızın eşit yurttaşlık ve inanç özgürlüğü temelindeki tüm haklı taleplerinin karşılanması gerekir. Cemevlerinin ibadethane statüsünün tüm Türkiye’de tanınması gerekir. Bütün inançların özgürce kendini ifade ettiği bir ülke olmamız gerekir. Biz AİHM kararının ve alevi yurttaşlarımızın haklı taleplerinin sonuna kadar takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.

Vakıf Başkanı Ulu ve yönetim kurulu üyeleri Çakırözer ve Süllü’ye ziyaretleri için teşekkür etti.