BİR AN ÖNCE VAZGEÇİLMELİDİR

Çakırözer resmi gazetede yer alanTarım arazilerinin korunması, kullanılması ve planlanmasına dair yönetmeliğin’ değiştirilmesine TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile tepki gösterdi. Eskişehir’de toplanan Toprak Koruma Kurulu Kararı sonrasında Alpu Ovası’nın tarım dışı kullanımının önünü açmak için yeterli çoğunluğun sağlanamamasının ardından yönetmeliğin değiştirildiğine dikkat çeken Çakırözer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya “Tarım arazilerinin yağmalanmasının önünü açacak bu yönetmelik değişikliğinden bir an önce vazgeçilmelidir” çağrısında bulundu.

MUTLAK SURETLE DURDURULMALIDIR

Eskişehir’de santralin yapılacağı Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Barosunun bu yönetmeliğinin yürürlüğünün durdurulması için başvurularını yaptıklarını söyleyen Çakırözer, “Eğer bizler gerçekten topraklarımızı korumak, verimi arttırmak istiyorsak bu yönetmelik mutlak suretle durdurulmalıdır” dedi.

KAMU ÇIKARLARI KORUNMUYOR

Bu değişiklik ile sadece Eskişehir’de değil Türkiye’nin dört bir yanında verimli toprakların tarım dışı kullanılmasının önünün açılacağını belirten Çakırözer, “Eskişehir halkının tüm itirazlarına rağmen koskoca bir yönetmelik değiştirildi. Bu yönetmelik değişikliği kamu çıkarlarının düşünülmediği, bir grup yandaş iş insanının korunup, kollanacağını akıllara getirmekte. Umut ediyoruz ki bu yanlıştan bir an önce dönülür. Bizler bu zehir santralinin Eskişehir’e kurulmaması için sivil toplum örgütlerimiz, belediyelerimiz, siyasi partilerimiz, geleceğini düşünen herkes sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.