CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, NATO Parlamenter Asamblesi toplantıları için gittiği İsveç’te, CHP ile Atatürkçü Düşünce Derneği İsveç temsilcileriyle bir araya geldi. Çakırözer ve İsveç temsilcileri, yurtdışında bulunan ve 23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul seçimlerinde oy kullanacak yurttaşlara çağrıda bulunarak, “23 Haziran’da İstanbul’da olunca ‘her şey çok güzel olacak” dedi.

İSVEÇ’TEN YURTTAŞLARA 23 HAZİRAN ÇAĞRISI

TBMM NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesi CHP’li Çakırözer, İsveç’te düzenlenen NATO toplantılarına katıldı. Çakırözer toplantılar sonrasında CHP İsveç Birliği Başkanı Hakan Güner, ADD Stokholm Başkanı Mustafa Sönmez ve Stokholm parti üyeleriyle bir araya geldi.

Çakırözer, İsveç’teki parti üyelerine emekleri için teşekkür ederek, 23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul seçimlerini değerlendirdi. Çakırözer ve Stockholm parti üyeleri yurtdışında yaşayıp İstanbul’da kayıtlı gurbetçilere çağrıda bulundu.

VİCDANLARA SİNMEYEN KARAR ASLA ADİL OLAMAZ

Yüksek Seçim Kurulu’nun  (YSK) İstanbul seçimlerine ilişkin kararını eleştiren Çakırözer, “Herkes çok iyi biliyor ki 6 Mayıs 2019 ülkemizin demokrasi tarihine kara bir gün olarak geçti. Hukukun, adaletin, temiz siyaset ve ekonomik istikrarın yok edildiği bir gün olarak geçti. Bu tarih hiç unutulmayacak. Vicdanlara sinmeyen karar asla adil olamaz! YSK, 16 milyon İstanbullunun tercihi ile birlikte tüm Türkiye’nin demokrasi ve hukuk devletine inancını çaldı” dedi.

23 HAZİRAN’DA İSTANBUL’A OY KULLANMAYA

23 Haziran’da İstanbul’da yaşayanların hiçbir yere ayrılmamasını, orada kayıtlı olup başka şehirlerde, başka ülkelerde yaşayan yurttaşlarında 23 Haziran’da İstanbul’a gidip oy kullanmaları çağrısında bulunan Çakırözer, “ 23 Haziran’da yurttaşlarımız sandık başına giderek kullanacakları oy ile bir kez daha ders verecek. Seçmenlerin tepkilerini yine sandık başında göstermesi, demokratik katılımı tam olarak sağlaması gerekiyor. Yurtdışında bulunup, seçimlerde İstanbul’da oy kullanması gereken yurttaşlarımıza da büyük görev düşüyor. Onlar 23 Haziran’da İstanbul’da olursa, ‘Her Şey Çok Güzel Olacak” dedi.