CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, "17 bin öğrencinin TEOG'da başarılı olduğu söyleniyor. Eğer 17 bin öğrencinin başırılı olduğu gerçekse pisa sınavı neyin sonucu?" diye sordu.

Usluer, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunun CHP'li üyeleriyle beraber Mecliste yaptığı basın toplantıda, mevcut hükümet döneminde 6 defa Milli Eğitim Bakanının değiştiğini ve her göreve gelen bakanın önceki bakanın yaptığını beğenmeyip değiştirme yönüne gittiğini bildirdi.

AK Parti'nin iktidarı döneminde milli eğitimde 17 temel değişikliğin yapıldığını, önümüzdeki eğitim sezonu içinde 18-19'uncu değişikliğin yapılmasının planlandığını öne süren Usluer, "Tatminsizlik ve kendi yaptığından memnun olmama son haddinde." ifadesini kullandı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL'le birlikte asıl darbenin milli eğitimde olduğunu rahatlıkla söyleyebileceklerini anlattı.

Darbe girişimi sonrası bin 61 özel okulun, 15 vakıf üniversitesinin, 109 öğrenci yurdu ve ilave olarak tüm askeri okulların kapatıldığına dikkati çeken Usluer, şöyle devam etti:

"Kamudan 105 bine yakın kişinin ihraç edildiğini biliyoruz. Bunlardan bin 310'u geri dönebildi. Bu ihraçların tam 33 bin 128'i öğretmendi. 15 Temmuz kasırgası ilk ve orta öğretimin yanında yüksek öğrenim ve YÖK'ü de vurdu. 5 bin 318 akademisyen ihraç edildi. Rakamlar, cemaate anahtarın nasıl teslim edildiğini ortaya koyuyor."

Usluer, milli eğitimde yaşanan sorunlara ilişkin komisyon üyesi arkadaşlarıyla birlikte yıl boyunca birçok açıklamada bulunduklarını aktardı.

Yaklaşık 900 bin öğretmenin oldukça zor koşullar altında çalışmalarının ardından yarın karne dağıtacaklarını vurgulayan Usluer, "Yarın 30 milyon veli çocuklarının karnelerini evde bekliyor olacak. İyi tatiller demek istiyoruz ama akıllarda birçok soru işareti var. 17 bin öğrencinin TEOG'da başarılı olduğu söyleniyor. Eğer 17 bin öğrencinin başırılı olduğu gerçek ise pisa sınavı neyin sonucu." diye sordu.

Usluer, komisyon üyeleri olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz hakkında bir değerlendirme karnesi hazırladıklarını ve Yılmaz'ın değerlendirme sonucu diğer bakanlar gibi başarılı olamadığını savundu.

AA16:03 08.06.2017