CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer dün Meclis’ten geçen ‘Türkiye’nin Katar’da asker konuşlandırmasına’ ilişkin anlaşmaya tepti gösterdi.

CHP’nin ‘Hayır’ oyu kullandığı tezkere konusunda Çakırözer, “Katar’ın teröre destek verdiği iddiasıyla ortaya çıkan bir kriz tüm dünyayı sarmışken, AKP hükümeti çok yanlış, çok hatalı bir adım attı. Meclis gündeminin 101. sırasında yer alan Katar tezkeresinin böyle bir günde Meclis’ten geçirilmesinin anlamı açık. Biz ‘ Katar’ın yanında tarafız’ demekten başka bir şey değil. Alınan karar kesinlikle yanlıştır. Türkiye bu krizde tarafsız kalmalıydı” dedi.

TÜRKİYE TARAFSIZLIĞINI KORUMALIYDI

Türk askeri birliklerinin Katar'da konuşlanması ve jandarma birliklerinin eğitim ve öğretimi alanında Katar ile işbirliği yapılmasına ilişkin kanun tezkeresi dün AKP ve MHP oylarıyla Meclis Genel Kurulu’ndan geçti.

Tezkereye tepki gösteren CHP’li Çakırözer, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:  “Tüm dünya Körfez ülkeleriyle Katar arasındaki krize odaklanmışken, Türkiye’nin yapması gereken tarafsızlığını korumak olmalıydı.  Ama bu anlaşmayı Meclis’ten geçirerek dünyaya yanlış mesaj verildi. Türkiye’nin çıkarları gerektiğinde her türlü anlaşma yapılabilir ama IŞİD’e ve diğer eli kanlı terör örgütlerine destek olmakla suçlanan Katar ile böyle bir günde anlaşma yapmak, bunu parlamentodan geçirmek Türkiye’nin hiçbir şekilde çıkarına, yararına değildir. Dünya’ya  ‘Türkiye Katar’ın yanında duruyor’ mesajından başka bir anlamı yoktur. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Türkiye hem bu krizde hem de bölgemizdeki tüm sorunların çözümünde tarafsızlığını korumalıdır. Ancak bu şekilde ülkemizin ve halkımızın çıkarları korunabilir” dedi.