Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni de ziyaret eden Çakırözer’e CHP Çifteler İlçe Başkanı İdris Karakaş ile Büyükşehir Meclis üyesi Atilay Dalgıç eşlik etti.

Ziyaret sırasında Dalgıç'ın annesi Asiye Dalgıç'a, "Oğlunuz ve onun gibi o gece vücutlarını darbecilerin tank ve tüfeklerinin önüne kahramanca koyan aziz şehitlerimiz sayesinde ülkemiz bugün ayakta. Onlara ve ayrım gözetmeksizin bu vatan için hayatlarını veren tüm şehitlerimize sonsuza kadar minnettar kalacağız" diyen Çakırözer, darbe girişimini lanetleyerek, darbeci subaylar ve onların tüm destekçilerinin bir an önce yargılanarak cezalandırılmalarını istedi.

Çakırözer, şöyle devam etti:

"Vatansever, sağduyulu halkımızın ve isimsiz kahramanların darbecilere karşı verdiği demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Yaralanan kahraman gazilerimize minnettarız. Bu darbe girişimi laik, demokratik Cumhuriyetimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Anayasal kurumlarımız, hükumetimiz, parlamentoda temsil edilen tüm siyasi partilerimiz ve her görüşten yurttaşlarımız omuz omuza ülkemize, demokrasimize sahip çıktık. Bu birlik ve beraberliğin, demokrasi etrafında kenetlenmenin üzerine hepimizin titremesi kardeşliğimizi korumamız gerekir."

15 Temmuz darbesini yapanlardan, planlayanlardan ve destek verenlerden en ağır biçimde hesap sorulması gerektiğini ifade eden Çakırözer, şunları kaydetti:

"Bu kanlı 15 Temmuz darbe girişimini yapan Fetullahçı cunta ile onları destekleyenlerden en ağır şekilde hesap sorulmalıdır. Sorulmalıdır ki Türkiye bir daha böyle büyük bir acı yaşamasın. Ama bu hesap sorma süreci hukukun üstünlüğü ilkesinden sapmadan yapılmalıdır."