TÜVTÜRK’e bağlı Reysaş Taşıt Muayene İstasyonu’nda 15 işçi DİSK Nakliyat İş Sendikası’na üye olduktan sonra çeşitli nedenlerle tazminatsız olarak işte çıkartıldı. CHP’li vekiller Çakırözer ve Süllü, İstasyon yanında kurdukları çadırda eylem yapan işçileri ziyaret ederek eyleme destek verdi.

DİSK Nakliyat İş Sendikasına üye olduktan sonra iş yerinde baskı ve yıldırma süreçleri yaşadıklarını belirten işçiler, istasyonda iş sürecinin daha yavaş işlediği bir noktada görev verilerek sonrasında iş yavaşlatma ve düzeni bozma iddiası ile işten çıkartıldıklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü, işten çıkartma sonrası yetersiz personel sebebi ile vatandaşların da mağdur olduğunu belirterek 10 yıldır çalışan deneyimli personel yerine toplama personel ile işlerin yürütülmeye çalışıldığını söyledi. Soğuk havaya ve çadırlarının kaldırılma tehdidine rağmen direnen işçilerin tüm platformlarda sesi olacaklarını söyleyen Çakırözer ve Süllü sendikal örgütlenme anayasal bir haktır ve emekçilerin örgütlenme hakkı işveren tarafından engellenemez. Emekçi kardeşlerimizin mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.