CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) 3 Mayıs'ta aldığı karar doğrultusunda kongre takviminin başladığını anımsattı.

Sürecin demokratik şekilde devam ettiğini belirten Sındır, "Bugüne kadar 130'a yakın ilçe kongremizi, altı ilde de il kongremizi yaptık. Kongre yapılan yerlerde delegelerimizin iradesi ve demokratik yarışlarla ilçe ve il başkanlarımızı belirledik." dedi.

Sındır, kongreleri yapılan illeri de Diyarbakır, Bitlis, Çankırı, Iğdır, Bingöl ve Batman olarak açıkladı.

"Yeni yılın ilk aylarında olağan kurultayımız yapılmış olacak"
Kongre süreçlerinin normal seyrinde ve demokrasi şöleni havasında devam ettiğini aktaran Sındır, diğer yandan da gençlik ve kadın kollarının kongre sürecinin belirlen takvim ile başladığını bildirdi.

Sındır, CHP örgütlerinin büyük bir olgunluk ve demokratik süreç çerçevesinde kongrelerini gerçekleştirdiğinin altını çizerek,"Şimdi ilçe kongrelerimizi ve kimi yerde de il kongrelerimizi yapıyoruz. Kongre sürecimiz siyasi partiler yasasının ve tüzüğümüzün amir hükümleri çerçevesinde devam ediyor. İlçe ve il kongrelerimizi tamamladıktan sonra, kurultay karar yetkisi olan Parti Meclisimizi Ocak ayı içerisinde toplantıya çağırarak 36. Olağan Kurultay tarihi kararını vereceğiz. Yeni yılın ilk aylarında olağan kurultayımız yapılmış olacak." ifadelerini kullandı.

"Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz"
Türkiye nüfusunun neredeyse yarısına denk gelen nüfusun yaşadığı şehirlerin yerel yöneticilerinin istifa ile görevlerinden el çektirildiğini öne süren Sındır, şunları kaydetti:

"Onun için biz de diyoruz ki bu kadar yoğun nüfusun yaşadığı şehirlerde, yurttaşlarımızın iradesini yok sayıp değişiklik yapıyorsanız, buyurun gelin sandık huzurunda milletin iradesi ile yapalım. Biz CHP olarak milletimizin ve ülkemizin sorunlarının içinden çıkılamaz boyutlara geldiğini görüyoruz. İktidar yönetme kontrolünü kaybetmiş durumda. Milletimizin hali ortada. Vatandaşlarımız artan pahalılıktan nefes alamaz durumda. Cumhuriyet Halk Partisinin en kısa zamanda iktidara gelmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. Bunun için biz yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklarımızı, çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ülkemizin huzuru ve halkımızın esenliği için CHP iktidarında tüm toplum kesimlerinin yüzünün güleceği, üretiminin teşvik edilerek ödüllendirileceği, hak ve hukukun egemen olacağı bir Türkiye'yi kuracağız."