Ülkede uygulanan tarım politikalarının çiftçi ve üreticiyi dışa bağımlı hale getirdiğini ve birçok ürünün artık yerli ürün olmaktan çıkarak ithal ürün olduğunu hatırlatan Konakcı, tarım politikalarının sonucunda çiftçinin ve vatandaşların ağır bedeller ödediğini söyledi. Konakcı, pazarcı esnafının içinde bulunduğu kötü koşullara çözüm bulacaklarını da ifade etti.

Pazar yerinin alt yapı sorunu olduğunun altını çizen Konakcı “Kışın çamurda yazın toz toprakta satış yapmaya çalışan pazarcı esnafımızın yaşadığı sorunları iyi biliyoruz. Pazar yerinin ciddi bir alt yapı sorunu bulunuyor. Bu sorunları vatandaşlarımızdan gelen talep ve istekler sonucu belirleyip çözeceğiz. Çifteler’e Kapalı Pazar kazandıracağız. Hem vatandaşımız hem de pazarcı esnafımız kazanacak” diye konuştu.

BÜYÜKERŞEN’DEN ÇİFTELER’E YÖNELİK PROJELERİ AÇIKLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ilçelere yönelik geliştirdiği kırsal ve tarımsal destekleri anlatan Konakcı “Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ‘Çiftçi Destek Merkezi’ (ÇİDEM) kurulacak. Merkez tarafından üretilen tohumlar çiftçilerimize ücretsiz dağıtılacak. Güneş enerjisinden elektrik üreten santraller kurularak,  çiftçimizin elektrik giderleri azaltılacak. Bahçesi bulunan ya da  bahçe kurmak isteyen çiftçilerimize meyve fidanı dağıtılacak. Toplanan meyveler Kurutma Tesisinde değerlendirilerek daha fazla kazanç elde edilmesi sağlanacak.” Dedi.

 ÇİFTELER’DE ÇİFTÇİLER DE KAZANACAK

Badem ve ceviz yetiştiriciliğinin destekleneceğini ifade eden Konakcı “Fidanlar çiftçiye ücretsiz olarak dağıtılacak. Ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. Ziraat mühendisleri istihdam edilerek çiftçimize üretimin her aşamasında ücretsiz danışmanlık desteği verilecek. Çiftçimiz Kazanacak” diye konuştu.