CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) çağrısıyla Türkiye’nin dört bir yanında sağlıkta şiddete karşı yasa tasarısının bir an önce yasalaştırılması talebiyle nöbete başlayan hekimlere destek verdi. Ankara Kuğulu Park’ta bir araya gelen hekimleri ziyaret eden Çakırözer, “Ankara’da, Eskişehir’imizde hekimlerimiz haklı taleplerini duyurmak için nöbetteler. Son 5 yılda 67 bin sağlık çalışanı şiddete uğramış, 16 yıllık AKP iktidarında 11 hekim öldürülürken, neredeyse her saat başı bir hekim şiddete maruz kalmıştır. Bizler hekimlerimizi haklı taleplerinin yanındayız. Artık yeter,  sağlıkta şiddetin son bulması için Meclis'te verdiğimiz yasa teklifi derhal kanunlaştırılmalıdır” dedi.

KUĞULU PARK’TA HEKİMLERLE DAYANIŞMA

Hekimler sağlıkta şiddet yasası için TTB çağrısıyla Türkiye çapında nöbetlere başladı. CHP’li Çakırözer dün akşam Ankara Kuğulu Park’ta nöbette olan hekimleri ziyaret ederek, dayanışma gösterdi. Ziyaretinde TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Selma Güngör, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vedat Bulut ve Genel Sekreter Ali Karakoç, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gülgün İncirci Kıran ile sohbet eden Çakırözer, sağlıkta şiddet yasasının kanunlaştırılması için hükümete hekimlerle birlikte çağrıda bulundu.

5 YILDA 67 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI ŞİDDET GÖRDÜ

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Çakırözer, son 5 yılda 67 bin sağlık çalışanının saldırıya maruz kaldığını hatırlatarak, “Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 2018’in ilk 6 ayında 7 bin 644 sağlık personeli, hasta ve hasta yakınlarının sözel ve fiziksel şiddetine maruz kaldı. 2013’ten bu yana ise 67 bin 927 sağlık personeli şiddet gördü. Son üç yılda 431 çalışan intihar ederken, yalnızca 2017 yılında Sağlık Bakanlığı’na yapılan şiddet konulu şikâyet sayısı 13 bin 545. Bakanlığa şiddet nedeniyle başvuranların son 5 yılki istatistiği incelendiğinde de, şiddetin önceki yıllara göre her dönem artış gösterdiği görülüyor” dedi.

ÇÖKEN SAĞLIK SİSTEMİNİN BEDELİNİ HEKİMLER CANLARIYLA ÖDÜYOR

Çöken sağlık sisteminin bedelinin hekim ve sağlık çalışanlarının canlarıyla ödediğini belirten Çakırözer, “16 yıldır hiçbir kurumda istikrarlı politikalar yürütemeyen AKP iktidarı, sağlıkta da çöken sağlık sisteminin bedelini hekim ve sağlık çalışanlarına ödetmekte. İşte rakamlar ortada, daha kaç sağlık çalışanı şiddet görecek, daha kaç can hayatını kaybedecek? Sağlıkta şiddet yasası bir an önce Meclis Genel Kurulu’na getirilerek yasalaştırılmalıdır” çağrısında bulundu.