Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel bir televizyon kanalında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmede bulunan Destici, "Türkiye'de aç insanımız yok. Bu bizim toplumumuz için büyük bir onur ve gurur meselesi. Buna zaten toplum da müsaade etmez. Çünkü biz ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir' diyen peygamberimizin ümmetiyiz. Türkiye'nin zaten bu süreci biraz daha rahat atlatmasının sebebi de toplumdaki yardımlaşma duygusudur. Dolayısıyla Türkiye'de Afrika'daki gibi aç kalan ya da açlıktan ölen insanımız yok. Yoksulumuz yok mu? Var. Fakirimiz yok mu? Var. İşini kaybeden yok mu? Var. Esnaf olup, işi azalan yok mu? Var. Bütün bunlar var. Ne yapmamız lazım? Sektörleri canlandırmamız lazım. İşini kaybedene destek olmak lazım." dedi.

"TÜRKİYE'NİN CİDDİ BİR İŞSİZLİK PROBLEMİ VAR"

Türkiye'de hem işsizliğin hem de iş beğenmeyenlerin olduğunu da ifade eden Destici, " Türkiye'nin ara eleman ihtiyacı var. İşsizlik rakamları ortada. Türkiye'nin ciddi bir işsizlik problemi var. Genç işsizlik, yüzde 20'lerin üzerinde. Genel işsizlik, hiçbir zaman yüzde 10'un altına düşmedi. Milyonlarca insan, Türkiye'de işsiz. Bu bir gerçek." ifadelerini kullandı.