Haziran seçimlerinde 'Cumhur ittifakı' çatısı altında bir araya gelen MHP ve Ak Parti, bugün Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı "kendi göbeğimizi artık kendimiz keseceğiz" açıklamalarıyla son buldu. Siyasetin gündemine bomba gibi düşen açıklamaların ardından "Cumhur ittifakı bitmedi, yerelde ittifak bitti" yorumları yapılsa da, bir çok konuda ters düşen MHP ve Ak Parti yerelde birlikte hareket etmeyecek. Devlet Bahçeli'nin ilk olarak uçak krizi ile başlayan eleştirileri rahip Brunson tahliyesi ile sürmüş, emeklilikte yaşa takılanlar, af ve andımız konularında bir birlerine ters düşen açıklamalar ile "ittifak çatladı" yorumlarına neden olmuştu.

İstanbul'da MHP Aday Gösterecek mi?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz ay İstanbul ili için aday göstermeyeceklerini ve Ak Parti'nin İstanbul adayını destekleyeceklerini belirtmiş, bu açıklaması ile de hükümet kanadından teşekkür almıştı. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerelde ittifakın olmayacağını grup toplantısında belirtmesinin ardından, İstanbul için MHP'nin nasıl bir yol izleyeceği ilk olarak akla gelen sorular arasında yer almıştı. Kulislerde bugün en çok konuşulan konular arasında yer alan İstanbul adaylığı sürücesinde, MHP'nin kendi adayını belirleyip seçimlere gideceği belirtildi. Bu nedenle geçtiğimiz ay "İstanbul adayımız olmayacak" diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Ak Parti ile yapılan Cumhur ittifakının yerel seçimlerde son bulmasının ardından, İstanbul için kimi partisinden aday göstereceği merak konusu oldu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Umutlu

Muhalefet partilerinin desteği ile meclise gelen emeklilikte yaşa takılanlar konusu hükümet kanadı tarafından uygun görülmemiş, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Emeklilikte yaşa takılanlar meselesinde de karşımıza devletin kaldıramayacağı bir yükün faturası ortaya çıktı. Bunun dışında bizim ne kimseyi ne de bir kurumu kişi olarak hedef olarak almamız mümkün değildir" açıklaması gelmişti. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bu konudaki düşüncelerinin de Ak Parti'den ayrı olduğu kulislerde konuşulurken, yerelde biten Cumhur ittifakının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin diğer muhalefet partilerine emeklilikte yaşa takılanlar konusunda destek olup olmayacağı da en çok merak edilenler arasında yer aldı.