Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mihalgazi Belediye Başkan aday adayı Bülent Durna, eskisehirhaber26.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Durna; "Mihalgazi bu kadar kötü yönetilmeye layık bir ilçe değil. Altyapı sorunlarını tamamen sıfırlayarak sosyal projelerimiz ile burayı cazibe merkezi haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız." dedi.

Mevcut belediyenin çalışma dönemi içerisinde elle tutulur bir proje yapmadıklarından yakınan Bülent Durna, Alpagut beldesinde arıtma tesisi kurmak için faaliyete geçtiklerini, Sakar'ya nehrinin kirlenmesini engellemek ve çevreyi koruma adına yoğun mesai harcadıkları halde bu çalışmaların mevcut başkan tarafından bir şekilde engellendiğinden yakındı. Sakarya nehrinin mevsimsel özelliklerden dolayı suyunun çekilmesiyle birlikte kanalizasyon artıklarının çevreyi tehdit ettiğini, sinek sivrisinek oluşumunu artırdığını söyleyen Durna, Büyükşehir Belediyesinin bir sorumlusu olarak yapmaya çalıştıkları girişimlerin ilçe belediyesi tarafından engellendiğini ya da yokuşa sürüldüğünü söyledi.

İlçelerde 1/5.000 ilk planlarda büyük sıkıntılar olduğunu vurgulayan Durna, belediyenin vurdumduymaz tavrının sonuçlarını vatandaşın çektiğini ifade etti. Bugün bir yangın olsa itfaiyenin dar sokaklar yüzünden müdahale edemeyeceği pek çok nokta olduğunu söyleyen Bülent Durna, mevcut belediyenin kapı duvar olduğunu sözlerine ekledi. 

Bülent Durna; "Burada muhafazakar bir kesimin ağırlıkta olmasına rağmen ilçe için yaptığım çalışmalar ve özveriler sayesinde herkesin gönlünü kazanmayı başardım. Nice başkanların burada yapamadığı işleri Büyükşehir Belediyemiz sayesinde öncülük ederek hayata geçirdik. Belediye bize arıtma tesisi için bir yer bile gösteremedi. Bu ihmaller yüzünden halkın çekeceği çileyi yok etmek için belediyeye rağmen gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Burada Ak Partinin eski ilçe başkanı Orhan Babalıoğlu, bile mevcut belediye başkanını ikna edemediği için görevinden istifa etti.  Mihalgazi'de sorunlar çok fazla. Partimiz burada belediye başkanlığı için en uygun aday olarak beni gördü, kendilerine yürekten sevgilerimi sunuyorum.

Mihalgazi bu kadar kötü yönetilmeye layık bir ilçe değil. Altyapı sorunlarını tamamen sıfırlayarak sosyal projelerimiz ile burayı cazibe merkezi haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Sakarılıca mevkiinde hayvancılık üzerine müthiş projelerimiz var. Ayrıca su ürünleri açısından da özel tesislerimiz olacak. Kısaca Mihalgazi'yi hak ettiği çehreye kavuşturmayı planlıyoruz. Bu çalışmalarla bölgedeki göçü önlemeyi planlıyoruz. Bölge seracılık ile uğraşıyor ancak ürün para etmiyor. İstanbul halinde ürünümüz çöpe dökülüyor. Velhasıl sorunlar büyük ve bunların farkındayız. Vatandaşımızın vereceği karara saygı duyuyorum. Kim donanımıysa, kim memlekete bir değil yüz çivi çakacaksa onun yanında olsunlar.

Şunu unutmasınlar ki yerel seçimlerde siyasi parti amblemi hizmet etmez. O koltuğa layık gördüğünüz kişi hizmet eder. Donanımıyla, yaptıklarıyla en iyi aday kim ise lütfen ona oy versinler, bu ilçenin artık kaybedecek yılları yok. Sonuna kadar hizmet için ben buradayım" şeklinde konuştu

Öte yandan, Bülent Durna; 1978 Mihalgazi ilçesi Alpagut beldesi doğumlu. Evli ve iki çocuk babası olan Durna, 2000 yılından 2014'e kadar aile mesleği olan kuyumculuk işiyle uğraştı. 2014 yılında CHP'den belediye başkanlığına adaylığını koyan Durna, seçimlere son anda dahil olmasına rağmen güzel bir oy aldı ancak seçimleri kazanamadı. O dönemde ise partinin Mihalgazi'de teşkilatı pasif durumdaydı. Kolları sıvayan Durna önce teşkilatı aktif hale getirdi ve iki yıl boyunca da partinin ilçe başkanlığı görevinde bulundu.

Bu dönemde parti üye sayısını artıran, kadın ve gençlik kollarını faaliyete geçiren Durna, 2016 yılında Büyükşehir Belediyesinden gelen teklif üzerine Büyükşehir Belediyesi Mihalgazi İlçe Koordinatörü olarak hizmetine devam etti.