"Hukuka ve hakkaniyete aykırı bir karara dayanılarak millet iradesine yapılan bir darbeyle yenilenen İstanbul seçimlerinden Millet İttifakı Adayı Sayın Ekrem İmamoğlu büyük bir zaferle çıkmıştır" diyen Ektaş seçimlerde kazananın sağduyu olduğunu söyledi. "Millet iradesiyle inatlaşanların her zaman hüsrana uğrayacağı bir kez daha tescil edilmiştir" diye konuşan Ektaş, 23 Haziran seçim sonucu değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

"Yargı eliyle millet iradesine darbe yaptırmak isteyenlere, bebek katili, terörist başından medet umanlara, terör hamisi Barzani üzerinden seçim oyunları kurmaya çalışanlara, iki oy fazla almak için Diyarbakır meydanlarında PKK’ya şirin gözükecek söylemlere sarılanlara, ayrıştırıcı, ötekileştirici ve kamplaştırıcı söylemlerle Anayasal suç işleyenlere, hasımlarını acımasızca; Pontus devamı, FETÖ’cu, PKK’lı, SİSİ, Azgın Azınlık gibi iftira niteliğindeki söylemlerle aşağılayanlara, hakaret edenlere, yandaşlarına hedef gösterenlere, siyasi parti liderlerine yapılan fiziki saldırıları övenlere ve kavga diline prim vermemiştir.

Aziz Türk Milleti, toplumsal önceliklerimizin sevgi ve saygı dili, barış, kardeşlik, hoşgörü, alçak gönüllülük, güleryüz ve adalet olduğunun altını kalın harflerle çizmiştir.

Aziz Milletimiz, Türkiye’yi ve Türk Milletini sadece kendilerine oy verenlerden ibaret kabul edenlere; “bu devletin tapusu ortaktır, herkesin bu devlette hakkı, hukuku vardır” demiştir.

Bu seçim, ilk defa 24 Haziran seçimleriyle başlayan yeni bir dönemin devamının geleceğinin müjdecisi olmuştur.

Partimizi kurduğumuzda Türk milletine ilk mesajımız “TürkiyeİYİOlacak” şeklinde idi. İYİ Parti liderinden, üyesine ve gönüllüsüne kadar Türk siyasetine ve milletimize iyi gelmiş, milletimizin desteğiyle genelden yerele, yerelden genele büyük bir değişim hareketinin öncüsü olmuştur.

Yerel olmaktan çıkıp tüm Türkiye’nin seçimi haline gelen İstanbul seçimlerinin Milletimize hayırlı olmasını temenni eder, seçim başarısında emeği geçen millet ittifakının tüm paydaşlarını kutlarım."