Saadet Partisi Odunpazarı İlçe Teşkilatı Ekonomik İşler Başkanı Muammer Çiloğlu, düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin bir toplumsal sözleşmeye ihtiyacının olduğunu dile getirdi.

Çiloğlu;  “Ülkemiz sıkıntılar bir süreçten geçiyor. Seçim ittifaklarından bahsediliyor ama biz ittifaklardan ziyade ülkemizde toplumsal bir sözleşmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Biliyoruz ki Eskişehir’in, Ankara’nın, İstanbul’un huzuru Diyarbakır’ın, Tunceli’nin huzurundan geçiyor. Buraların huzuru ise Bağdat’ın, Tahran’ın, Şam’ın huzurundan geçiyor. Türk’ün huzuru Kürt’un huzurundan, Alevi’ni huzuru Sünni’nin huzurundan geçiyor. İnsanların birbirinin yaşam tarzına müdahale etmeden hakkaniyet, adalet, barış içerisinde yaşama özlemleri var. İyiliğe, güzelliğe dair özlemleri var. Biz de bunun yolunun her grubun, her kesimin, her sivil toplum kuruluşunun, her siyasi partinin birbiri ile olan temaslarının artmasından geçtiğini düşünüyoruz.” dedi.

Bahçeli’nin erken seçim açıklamasını değerlendiren Çiloğlu; “Tam da bu noktada Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu erken seçim çağrısının yerinde buluyoruz. Çünkü Türkiye’nin bir değişime ihtiyacı olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.