CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TCDD Genel Müdürlüğü’nü görev yeri değişikliği kararını gözden geçirmeye çağırdı.

Edinilen bilgiye göre AKP’li bir Eskişehir Milletvekili danışmanı Eskişehir-Ankara treninde yanında vekil olmadan VIP yolculuk etmek istedi. Eskişehir Garı’nın yolcu hizmetleri birimindeki VIP temsilcisi, AKP’li vekil danışmanına trende boş koltuk kalmadığını aktardı. Bunun üzerine hem danışmanın hem de milletvekilinin TCDD Genel Müdürlüğü ile temas kurduğu ve çalışanları şikayet ettiği ileri sürüldü. Kısa bir süre sonra Eskişehir Tren Garı’nın yolcu hizmetleri birimindeki tüm VIP müşteri temsilcilerinin başka birimlere sürüldüğü öğrenildi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yeni yıl öncesinde çalışanların sürgün edilmesine tepki gösterdi. Çakırözer TCDD Genel Müdürlüğü’nün görev yeri değişikliği ile ilgili kararını gözden geçirmeye çağırdı.

Çakırözer, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu BaşkanıKamuran Yazıcı ile de görüşerek sürgün kararını gözden geçirmeye çağırdı. Çakırözer, açıklamasında, “Milletvekillerinin de, danışmanlarının da yolcu olarak hiçbir ayrıcalıkları yoktur. Milletvekilleri VIP hizmetlerinden yararlanabilir ama bu yolcu hizmetlerinde çalışan emekçilere istedikleri gibi davranacakları anlamına gelmez. Milletvekillerinin danışmanlarının ise zaten VİP’ten yararlanma hakları hiç yoktur. Ben 5 yıldır aynı çalışanlardan hep saygı, hep nezaket gördüm. Aynı saygı ve nezaketi AKP’li milletvekillerinin de gördüğüne inanıyorum. Eskişehir Garımızda çalışan VİP olsun, diğer birimler olsun tüm çalışanlar özveriyle ve yüksek sorumluluk bilinciyle hizmet vermekteler. İnanıyorum ki AKP’li Milletvekili arkadaşımız da danışmanının bu hadsiz,  ölçüsüz davranışını bilmiş olsa rahatsız olur, buna izin vermezdi.  Bu yüzden TCDD Genel Müdürü’ne bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Sürgün kararının geri alınması, VIP birimindeki çalışanlarının görev yerlerine dönmeleri gerekir. Aksi halde TCDD’de bu tip olayların önü alınamaz” dedi.