Eskişehir’in ‘hayvan bir dostu bir şehir’ olacağını dile getiren Sakallı hayvan severlere, “Siz bizim çözüm ortağımızsınız, paydaşlarımızsınız” dedi.

Hayvan Hakları Federasyonu, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu, Veteriner Hekimleri Odası ve Mancıhane temsilcileri ile bir araya gelen Burhan Sakallı, Eskişehir’deki hayvanlarla ilgili sorunları dinledi. Sakallı, burada yaptığı konuşmada, “Eğer istersek, kararlı olursak; bilgi, birikim ve enerjimizi, yerel yönetimin gücü ve sivil toplumun enerjisi ile birleştirirsek, sadece hayvan hakları konusunda değil her konuda hiçbir sorunumuz çözümsüz kalmaz” dedi.

“1 NİSAN’DA HEMEN ACİL EYLEM PLANI OLUŞTURACAĞIZ”

“Ben hayvan dostu bir şehir vaat ediyorum” diyen Sakallı, “Bu hayvan dostu şehrin inşa edilmesi için benim yegane paydaşım, çözüm ortaklarım sizler, hayvan severlerdir. Seçimden sonra hemen nisan ayında yeniden bir araya geleceğiz. Bir acil eylem planı çıkaracağız. Çünkü sahada bir kriz var. Bu acil eylem planımızı belirlediğimiz takvim içerisinde hayata geçireceğiz. Siz bu sürecin hem sahipleri hem de denetleyicileri olacaksınız” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİ ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ

Şehri ortak akılla yönetme sözü veren Sakallı, şunları söyledi: “Bu şehrin en önemli sorunu, şehrin hiçbir alanda ortak akılla yönetilmiyor olması. Benim birinci taahhüdüm, 1 Nisan’dan sonra bu şehri ortak akılla yöneteceğiz. Bu şehirde hayvanlarla ilgili her ne konuşacaksak, tabi ki sizlerle konuşacağız. 1 Nisan’dan sonra beyin fırtınaları yapacağız, oradan çıkan kararları uygulamak için kararlılıkla hareket edeceğiz. Bu şehri bir hayvan dostu şehir haline getireceğiz. Siz bizim çözüm ortağımızsınız, paydaşlarımızsınız. Sizler sivil toplum kuruluşları olarak, bizim hasmımız değil, hısmımızsınız.”

“ODUNPAZARI BELEDİYESİNDE İLKLERİ BAŞARDIK”

Odunpazarı Belediye Başkanlığı döneminde de hayvan hakları konusunda da konuşan Sakallı, “2014 yılında, koskoca Büyükşehir Belediyesi var iken, biz Odunpazarı Belediyesi olarak Eskişehir’in ilk hayvan sağlığı merkezi, hayvan barınağı o günün şartlarında hayata geçirdik. Onun çok daha iyisini ve modernini Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağız. 2014’te okullarımızda 10 bin çocuğumuza yine sizlerle beraber hayvan hakları eğitimi verdik. 1 Nisandan sonra da bu şehirde ilkokulu, ortaokulu ve liseyi bitiren her öğrenci, hayvan hakları eğitimi almadan mezun olmayacak. Çünkü her şeyin başı eğitim, her şeyin başı çocuklarımız” diye konuştu.

HAYVAN HAKLARI İLE İLGİLİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

Hayvanlarla ilgili proje ve hedeflerinden de söz eden Sakallı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Araç- gereç, kalifiye eleman, veteriner hekim, bina, tesis, mobil kabin, başka neye ihtiyacımız varsa Büyükşehir Belediyesi olarak sağlayacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak modern bir hayvan hastanesi kuracağız. Türkiye’de birçok büyükşehir belediyesinde yapılan hayvanların ameliyatlarını biz de yapacağız. Acil hayvan ambulansı kuracağız. Küçük kırk köpekler için ev tipinde yaşam alanları yapılacak. Daha yapılacak çok iş var, istiyorum ki bu şehrin hayvanları sahipsiz kalmasın. Şehrimiz hayvan dostu bir şehir olarak anılsın. Bu şehir hepimizin, Eskişehirimiz için hep beraber çok çalışacağız.”