Eskişehir’e yapılması planlanan kömürlü termik santrale karşı düzenlenecek mitinge Valilik izin vermedi. Valilik gerekçe olarak ‘Afrin operasyonunu’ gösterdi. CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Valiliğin yasak kararını Birgün’den Hüseyin Şimşek’e değerlendirdi.

"YASAK KARARI 'KAYGI' VERİCİ"

Valiliğin Afrin operasyonunu öne sürerek, termik santral konusunda hassasiyet gösteren kişi ve gruplara miting izni vermemesinin “kaygı verici” olduğunu ifade eden Usluer, karardan bir an önce vazgeçilmesini istedi. Eskişehir’de kısa süre önce hükümete yakın bir sendikanın eylemine izin verildiğini hatırlatan Usluer, “Ben bizzat arayıp ‘provokasyona mahal vermeyin, bu eyleme izin vermeyin ya da yerini değiştirin’ diye konuştum. Sözünü ettiğim sendika eylemini yaptı” dedi.

"KONU ÇEVRE OLUNCA..."

Eskişehir Valiliği’nin konu çevre olunca çifte standart sergilediğini ve yandaş sendikalara verdiği miting iznini vermediğini savunan Usluer, şunları söyledi: “Eskişehir Valiliği’nin bu çifte standarda neden olmamasını, eşitlikçi davranmasını istiyoruz. Termik santral meselesi siyasete kurban edilecek bir mesele değildir. Bunun inadı olmaz. Tarım arazilerine kastetmenin mantığını idrak edemiyoruz. Bizim gerçekleştirmek istediğimiz miting kimseye zarar verecek bir miting değil, bizzat halkın talep ettiği bir mitingdir. Bu şehrin insanları termik santralı istemiyor ve bu yüzden her fikirden insan bir araya gelip tepkilerini ifade ediyor. Biz, demokratik taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz ve Vali’den de bu konuda daha duyarlı davranmasını talep ediyoruz.”