Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnönü İlçe eski başkanı Hamdi Tosunoğlu, dahil 20 üye partiden istifa etti.

İstifa edenler adına açıklama yapan Hamdi Tosunoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nden değil, kişilerden istifa ediyoruz." dedi.

Tosunoğlu, istifa gerekçelerini şöyle sürdürdü;

"Sürekli partimizin HDP ile anılmasından dolayı. Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan saldırıları savunamayıp üstüne Atatürk'ün adını ağzına almayan il başkanlarından dolayı. Dokuz seçimdir kaybeden başarısız bir genel başkan ve hala yaşının ilerlemesine rağmen koltuğu bırakmamasından dolayı. Üyelerimizi sadece seçim den seçime aradıklarından dolayı. Merkezdeki belediyelerin CHP'de olmasına rağmen yedi yıldır gençlik kolları başkanını işe almamalarından dolayı. Yıllarca genel başkanlık, il ve ilçe başkanlık seçimlerinin üye bazında yapılmasını binlerce kişinin dile getirmesine rağmen kendi işlerine geldiği gibi devam ettirmelerinden dolayı istifa ediyoruz."

"BÜYÜKERŞEN İLE GÖRÜŞMEM ENGELLENDİ"

Tosunoğlu, beş yıl ilçe başkanlığı görevi yaptığını ve bu süre zarfında bir sefer bile Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ile zamanın genel sekreteri ve özel kaleminin görüşmesini engellediğini de sözlerine ekledi.

"MUHARREM İNCE'NİN KURACAĞI PARTİYE KATILACAĞIZ"

Tosunoğlu, "Baştan aşağı yanlış yönetilen partiden 20 üye ile istifa ettiklerini, 230 üyeliği olmayan CHP'li toplam 250 kişi ile Muharrem İnce'nin yakın zamanda kuracağı partiye katılacaklarınıda açıkladı.