MHP ilçe teşkilatları ile birlikte Eskişehir’in ilçelerini, kaymakamlıklarını ve belediyelerini ziyaret ederek özellikle kırsalda yaşayan Eskişehirlilerin sorunlarını yerinde inceleyerek değerlendiren MHP’li Sazak, bu sefer de Eskişehir’in kırsal ilçelerinde altyapı eksikliğinden dolayı yaşanan şebeke sorunlarını mecliste gündeme getirdi.

Özellikle gençlerin kırsalda kalarak tarımla ilgilenmesi için çağımıza uygun telekomünikasyon hizmetlerinin kâr amacı güdülmeden, kamu hizmeti olarak sağlanması gerektiğini savunan Milletvekili Sazak, ülkenin geleceğinin kalkınmasının yolunun kırsala yapılacak yatırımlardan geçtiğini vurguladı.

Çalışmaları çerçevesinde Alpu, Beylikova, Çifteler, Günyüzü, Han, İnönü, Mahmudiye, Mihalıççık, Odunpazarı, Sarıcakaya, Seyitgazi ve Tepebaşı ilçelerine bağlı onlarca mahallenin şebeke sıkıntısı yaşadığını gören MHP’li Sazak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soruları yöneltti.

Soru önergelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yürüttüğü proje ile özellikle kırsal bölgeler ve nüfusu 500’ün altında olan yerleşim yerlerine mobil haberleşme altyapıları kurulduğunu vurgulayan Milletvekili Sazak bu hizmetten Eskişehirlilerinde yararlanması gerektiğini belirterek, konuyu bakanlığa ilettiğini ve hemşerilerine takipçisi olduğunu belirtti.

Bu kapsamda Milletvekili Sazak’ın bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği sorular şu şekilde:

*Bakanlığınız tarafından mezkûr mahallere mobil haberleşme altyapı kurulması yönünde bir çalışma var mıdır?
*Son 10 yılda Evrensel Hizmet Fonu’ndan Eskişehir’in hangi yerleşim yerlerine ödenek ayrılmıştır?
*Son 10 yılda Evrensel Hizmet Fonu’ndan Eskişehir’e ne kadar kaynak aktarılmıştır?