Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "2019 yılında Eskişehir'i nihayet layık olduğu AK Parti'li belediyeye kavuşturacağız. Eskişehir'i Büyükşehir Belediyesi ve bütün ilçeleriyle beraber 'AK belediyecilik' ile tanıştıracağız." dedi.

Avcı, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Vefa İftarı"nda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'daki referandum öncesinde AK Parti Eskişehir teşkilatının olağanüstü bir performans sergilediğini belirtti. Avcı, söz konusu dönemdeki çalışmanın 2019 yılında neler yapılabileceğini dosta düşmana gösterdiğini vurguladı.

Referandum sürecinde çalışmaları yürütenlerin bu tecrübenin ayrı bir anlam taşıdığını söylediğini anımsatan Avcı, şöyle konuştu:

"İlk defa Eskişehir teşkilatımızı bu kadar heyecanlı, bu kadar istekli ve bu kadar gayretli gördüm. Sadece mevcut görev yapanlar değil, eski milletvekillerimiz, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, meclis üyelerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, tüm arkadaşlarımız gerçekten olağanüstü bir performans sergiledi. İnşallah aynı gayret ve heyecanla 2019 yılında Eskişehir'i nihayet layık olduğu AK Parti'li belediyeye kavuşturacağız. Eskişehir'i Büyükşehir Belediyesi ve bütün ilçeleriyle beraber AK belediyecilik ile tanıştıracağız. Eskişehirliler belediyecilik nasıl yapılır, vatandaşa nasıl hizmet edilir, vatandaşın ayağına nasıl hizmet götürülür, bunu bilfiil yaşayarak 2019'dan itibaren görecekler. Göstereceğiz inşallah."

Yemeğe, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ve partililer katıldı.

Bakan Avcı, daha sonra Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2015 yılında terör örgütü PKK'nın silahlı saldırısı sonucu 42 yaşında şehit düşen polis memuru Mustafa Yavaş'ın ailesini ziyaret etti.