CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Türkiye Harb Sanayi ve Yardımcı İşkolları İşçileri Sendikası (Türk Harb-İş) yeni yönetimini ziyaret ederek, sendika üyesi Birinci Hava İkmal Bakım Merkezi çalışanlarıyla bir araya geldi. Sendika üyeleriyle birlikte Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösteren Çakırözer, savunma fabrikalarının vatanın kalesi olduğunu söyledi. Çakırözer, “Tank Palet Fabrikamız Savunma sanayinin en önemli birikimlerinden. Tıpkı Eskişehir’imizdeki Birinci Hava İkmal Bakım Merkezi gibi. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli birikimlerini özelleştirmek yerine daha verimli hale getirmeli ve geleceğe taşımalıyız. Savunma sanayimizin kalesi Tank Palet Fabrikamıza hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

HAVA İKMAL AİLESİ TÜRKİYE’MİZİN EN BÜYÜK BİRİKİMİDİR

CHP’li Çakırözer Türk Harb-İş yeni yönetimini ziyaret ederek, yeniden Şube Başkanı seçilen Hasan Atak ve sendika üyeleriyle bir araya geldi. Hava ikmal ailesinin Türkiye’nin en büyük birikimlerinden biri olduğunu dile getiren Çakırözer, Eskişehir’deki tüm Hava İkmal çalışanlarına emekleri için teşekkür etti. Çakırözer, Başkan Atak ve sendika üyeleriyle hem Sakarya Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirmesine hem de kıdem tazminatının fona devrine ilişkin iktidar yöneticilerince yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Çakırözer, “ Savunma sanayinin asırlardır ana omurgası olan askeri fabrikalar, askeri tersaneler ve tüm askeri iş yerlerinde çalışan emekçilerimizle gurur duyuyoruz. Ülkemizin en birikimli fabrikasının özelleştirilmesi asla kabul edilemez. Savunma sanayimizin kalesi Tank Palet Fabrikamıza hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

KIDEM TAZMİNATI FONA DEVREDİLEMEZ

Sendika Başkanı Atak ve üyeleriyle birlikte kıdem tazminatı ile ilgili yapılan açıklamaları da eleştiren ve işçinin mağdur edileceğini söyleyen Çakırözer , “Her yıl gerçek anlamda zaten kayba uğratılan Kıdem Tazminatın fona devredilmesi tartışmaları artık bitmelidir. Türkiye’nin sorunu kıdem tazminatı değil, işsizliktir. Kıdem tazminatı sorun değil haktır. Yeniden gündeme getirilmesi kabul edilemez” dedi.